Yazar -

 

“Tarihi bir cami birkaç savaş gemisinden daha faydalıdır.” Bu söz bana ait değildir, Alman diktatörü Adolf Hitler’e aittir. Hitler şöyle söylüyor “Tarihi bir kilise, birkaç savaş gemisinden ülke savunması için daha etkili ve faydalıdır. Çünkü o gemide görev yapan askerler inanç ve azmini vatanlarındaki o kiliselerden almaktadırlar…” Bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu şu anda dahi görerek ve yaşayarak anlıyoruz.

Alkol kokan masalarda çok planlar yapılır ama o planları uygulamak pervasızca ölüme gidebilmek ancak imanla olur.

Geçen Cuma günü ülkemizin en büyük cami İstanbul Çamlıca’da açıldı. Heyecanla ve sevinçle izledik. İnşallah c.c. gidip namaz kılmakta nasip olur. Geçmişte sultanlarımız böyle ulu mabetler yapmaya devam etmişler. Bursa’daki Ulu Cami, İstanbul’daki Sultan Ahmet, Fatih, Süleymaniye, Edirne’deki eski cami ve de özellikle Selimiye Camileri medarı iftiharımızdır. Lozan görüşmeleri sırasında “illa da Edirne’yi isteriz” diye tutturan Yunan delegesine, İngiliz delege reisi Lort Gürzon “Ne yapacaksın Edirne’yi Selimiye’nin minarelerini k… sokacaksın?” diye azarlamıştır. Böylesi tarihi ve ihtişamlı eserler milletlerin vatanının tapularıdır. ECELİ GELEN İT CAMİ DUVARIN SİYER. Cumhuriyet tarihimizde yapılan büyük camiler, Adana’da Sabancı Camii, Ankara’da Kocatepe Camii ve İstanbul’da Büyük Çamlıca Cami, daha çok var da bu camileri ihtişamlıklarıyla öne çıkanlar. Bu köşemde defalarca yazdım. Milli şuur bakımından önemli bulduğum için yine yazacağım. Menderes bir gün zamanın Diyanet İşleri Reisini çağırır “Hocam akşam bir toplantıda canımı sıkan bir şey oldu. Ahmet Emin Yalman dedi ki – Şu Ankara’yı çok seviyorum.

Tam bizim istediğimiz gibi kozmopolit bir şehir. İstanbul ise içimi karartıyor. Her taraf dogmatik cami ve minarelerle dolu” dedi. Bu söz benim çok canımı sıktı. Ankara’ya büyük bir cami yapalım. Arsasını da ben alayım ve Ankara’nın siluetini değiştirelim…” demiş. Arsası Menderes tarafından alınan Kocatepe Camii öyle yapılmış.

Büyük bir meydana bir odun koysak “BU ODUN KUTSALDIR” desek. Seksen iki milyon ona inansa ve o yönde bir inanç birliği oluşsa. Milli bütünlük anlamında işe yarar. İşte o anda Siyonist bir ajan ne yapar yapar o odunu yakar, neden? O birliği bozmak, dağıtmak için camilerimiz bizim en etkin birlik mahallerimizdir. Ramazanlarda, cumalarda ve bayramlarda görüyoruz. Şükürler olsun ki bizler Müslümanız. Bayrağımızın üzerinde HİLAL var. O dinimizin sembolüdür. Sınırlarda ve dağlarda düşman kovalayan yiğitlerimiz güçlerini dinimizden ve inançlarından alıyor. Ahmet Emin Yalman gibiler bu milletten değillerdir. O bir dönme ve Siyonist ajanıdır. Nerede bir cami düşmanı veya dinimizin düşmanını görürseniz biliniz ki o ya Türk değildir, ya da bir dönmenin  tesirinde kalmıştır. Çamlıca Camii’nde aleyhinde konuşanlar olmuştur. “İstanbul’u geri alacağız” diye hayal kuran Hristiyan batı Galata’dan seyrederek içleri erisin. Camilerimize söz edenler cami duvarına eden itler gibidir. Bugün adı Çamlıca Camidir. Vefatından sonra “Tayyip Erdoğan Camii” olacaktır. O eserin yapılışındaki etkisi inkar edilemez. Allah yapandan yaptırandan razı olsun. Ramazanınız Mübarek olsun. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 13:05 tarihinde yazdırılmıştır.