EGO VE HIRS

Yazar -

EGO VE HIRS  

Ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının sporla pekiştirilmesi, yerel yönetimlerin yakınlaşması amacını taşıyan 6. Balkan Veteranlar Futbol Turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Murat Gerenli olmak üzere, Tesisler Müdürü Samet Servet'e emeğini ve terini ortaya koyan tüm katılımcılara, Lüleburgaz Veteranlar Spor Kulübü Derneği adına teşekkür ediyoruz.

“Lüleburgaz kardeşliğin, barışın hoşgörünün ve sevginin şehridir ” Balkan ülkelerinden turnuvaya katılan misafirlerimizin bu duygularla ayrılması gurur verici. Dostluk, kardeşlik ve barış duygularının spor aracılığı ile Balkanlardan başlayarak tüm dünyaya yayılması da en büyük dileğimiz.

Taşrada bizler bu küçücük ama temiz kalbimizle yaptığımız büyük işin gururunu ve mutluluğunu yaşarken YSK'nın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini iptal ettiğini yani "adalet"in idam hükmünün verildiğini öğrendik. AKP’de Necati Hocam gibi demokrasiye, maçları kazandığı sürece inanıyor. Kaybetmeyi bilmiyor, azmedemiyor.

Hırs insana öğretilen bir şey değildir. Hırs, insanın kendi becerilerini keşfetmesi sonrasında çevrenin gazı ile birlikte yarattığı bir arzu halidir. Durup düşünüldüğünde, yaşanan savaşlar, öldürülen insanlar, gereksiz harcanan paraların hepsi hırsın sonucu olarak hayatımızda yer alıyor. Kendini gösterme çabasında olan kişiler sınırlarını zorlayarak, kendi iç sevgisini kenara atar, paylaşmadan ve elindekinin kıymetini bilmeden yaşar.

Ego ve hırsı yüksek yöneticiler, tarafsızlıktan uzak, sorun çözmeye değil daha fazla sorun yaratma eğilimindedirler. Bunlar hayata, olaylara, insanlara, işine olumlu gözlerle değil hep kazanacağı bir sınav olarak bakar. Hesapsız işlere girip kendini ve etrafındakilerini de tehlikeye atar. Ondan değil mi ki biz yanlış politikalar, düşünülmeden atılan adımlar yüzünden bu haldeyiz.

Şunu biliyoruz ki Cumhurun başında olan insan kazanamayacağı bir seçimi iptal ettirmez. İptal ettirdiği seçimini de kaybederse, erken seçimi gündemden düşmeyecek. Yenilgiyi kabullenmeyip, mızmızlananlar durduk yere başlarına daha büyük bir bela aldılar. Ekrem İmamoğlu ceketini çıkarıp gömleğinin kollarını kıvırdığında “Mızıkçılar haydi!  Gelin o zaman baştan oynayalım” der gibiydi.

Demokrasi ve hukuk adına dik durup muhalif oy veren dört hakim "her şeyin çok güzel olacağına inanan" milyonlar için 4 mum yaktılar. Demokrasinin geleceği, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak adına bizler de bir mum yakalım. Her şey çok güzel olsun. Sevgiyle kalın

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:30 tarihinde yazdırılmıştır.