Dilenci çocuklar Lüleburgaz’ın imajını bozuyor

Yazar - Ertan Bayer

Dilenci çocuklar Lüleburgaz’ın imajını bozuyor  

 

Lüleburgaz’da son iyi yıl içinde çocuk dilenci sayısında büyük artış yaşanıyor.

 

Bu artış en fazla Lüleburgaz kubbeler altında bulunan çorbacıların önünde, Sokullu Camii bahçesinde ve ATM’lerin  önünde gözleniyor.

 

Lüleburgaz’a dışarından gelen yerli ve yabancı turistler de çorbacıların önünde yemek yerken bu çocuk dilenciler yüzünden bayağı bir rahatsız oluyor.

 

Oysa, devlet bu çocukların eğitimini sağlamak zorunda. Bu çocukların aileleri eğer yoksulsa onların ihtiyaçlarını gidermek zorunda.  Ama bunlar olmadan aile bu çocukları bilerek dilendirmeye çıkartıyorsa bu dilencilik babadan ve anneden oğla meslek olarak geçiyorsa bunun da önlemini almak devletin işidir.

 

Burada vatandaşlara düşen görevde bu çocuklara para vermemek ve okul saatinde dilenmemelerini sağlamaktır.

 

Bu çocuk dilencilerin neden ortaya çıktığını bilmiyoruz, ancak bu sorun Lüleburgaz Kaymakamlığı ile Lüleburgaz Belediyesi’nin el ele vermesi ile çözülür. Burada bu aileler ve çocuklar dilencilik yapacaklarına meslek edinmeleri gerektiğine inandırılmalıdır.

 

*             *                   *

 

Ne olacak bu İstanbul’un hali ?

 

YSK Ramazan Ayı’nın ayının 1. gününde sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran 2019 yeniden yapılmasına karar verdi.  Seçimleri kaybeden mevcut hükümet sorumluları seçimlerde hile yapıldığını ve sandıklarda KHK ile ihraç edilenlerin olduğu ileri sürdü.

 

Ancak burada ilgin olan konu İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde de aynı sandık görevlilerinin görev yapması.  Oyların aynı zarfa atılması.  İtirazı yapanların “Hile yapıldı ama biz kazandık. Sorun yok” düşüncesi ile  kazandıkları ilçelerde seçimlere itiraz etmeyip, sadece kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda seçimlere itiraz etmesi idi. 

 

Bu karar kendi partilerinden olan insanlar tarafından bile destek görmedi. “Mızıkçı çocuklar” kaybettikleri oyunu kabul etmedi.

 

Ancak bu konuda son sözü yine halk söyleyecek. Dileğimiz seçimler hilesiz olsun ve hak eden kazansın.

 

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 10:21 tarihinde yazdırılmıştır.