“6. Balkan Veteran Turnuvası”

Yazar -

“6. Balkan Veteran Turnuvası”  

2008 yılında Lüleburgaz’ın eski futbolcularının oluşturdukları topluluk 2010 yılında bir adım daha atarak dernekleşti. Lüleburgaz Veteranlar Spor Kulübü Derneği adı ile sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya başladı.

Spor her yaştan değişik sosyal, kültürel ve ekonomik sınıfların yapabileceği bir etkinliktir. Genellikle fiziksel aktivite olarak algılansa da spor insan ilişkileri konusunda da ciddi katkıları olan bir müessesedir. Sporun fiziksel sınırsız faydasını sayabiliriz. Diğer taraftan sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik manada da insan ilişkilerinde pozitif fayda sağlamaktadır. Lüleburgaz Veteranlar Spor kulübü olarak ürettiğimiz projelerin ana teması da tam da bu. “Çocukluğumuzdaki gibi farklılıkları değer olarak gördüğümüz, birbirimizi her şeyiyle kabul ettiğimiz, hoş gördüğümüz, sahip olduklarımızı paylaştığımız, karşılıklı önyargılar barındırmadığımız bir bakış açısı, belki de çocuklarımızın geleceği için en çok ihtiyacımız olan şey. Bu bakış açısını elde etmek için tek yapmamız gereken ise çocukları örnek almak ve dünyaya onların gözünden bakmak. Yaptığımız projelerin hiçbiri hayalimizdeki kadar büyük bir fayda yaratmasa bile, sadece bu düşünceyi hep birlikte yayabilirsek, çocuklarımız için, geleceğimiz için çok büyük bir başarı kazanmış olacağız.”
Lüleburgaz Veteranlar Spor Kulübü olarak gerek yurtiçinde gerek yurtdışında, katıldığımız tüm etkinliklerde kentimizi en iyi bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Sporun; yeni işbirliklerine, dostluklara destek olduğuna inanıyoruz.

Ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının sporla pekiştirilmesi, yerel yönetimlerin yakınlaşması amacını taşıyan Balkan Veteranlar Futbol Turnuvasının düzenlenmesi için Lüleburgaz Belediye Başkanımız Emin Helebak’a projemizi 2014 yılının başlarında sunduk. Kocaman bir  “HAYIR” beklerken Kentli olma bilinci yaratacak, tüm kent halkının dahil olduğu projelere daima açık olduğunu söyledi. Lüleburgaz Belediye Meclisi'nde Balkan Veteran Turnuvasının düzenlenmesine karar verildi. Birinci Balkan Veteran Turnuvası Yunanistan 1, Bulgaristan 2 ve Türkiye’den 3, toplam 6 futbol takımın katılımı ile 22-24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşti.

O yıllarda yedek kulübesinde birlikte yedek beklediğimiz Murat GERENLİ’nin Belediye Başkanı olarak başlama vuruşunu yapacağı 6. Balkan Veteran Turnuvası, 3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’ın Futbol, Kadın-Erkek Basketbol, Tenis ve Voleybol branşları ile yaklaşık 30 takım, 500 sporcu katılacak. Bu anlamda normal hayatlarında, dil din, statü ya da ekonomik, kültürel seviye farkı nedeniyle bir araya gelemeyen insanlar spor sayesinde Lüleburgaz’da bir araya gelecekler. Gelen misafirlerimiz arasında Konsolos, Belediye başkanı, Vali, Ticari ateşe ve iş adamlarının da bulunduğunu düşünürsek, bunu hem spor karşılaşmalarının takip edilmesi hem de sporun icra edilmesi noktasında değerlendirilmesi gerekiyor. Örneğin yüksek kapasiteli uluslararası  ticaretler gerçekleştiren bir iş adamı ile aynı tenis maçını izlerken yan yana gelebiliyoruz. Vize almak için saatlerce beklediğimiz bir türlü ulaşamadığımız konsolos ile birlikte top oynayabiliriz. Ya da incir çekirdeğini doldurmayacak bir meseleden ötürü araları soğuk olan kişilerin spor sayesinde aralarındaki buzların eridiğini, kucaklaştığını söyleyebiliriz.

Lüleburgazlılara düşen görev LYFA’da çoluk çocuk tribünleri doldurmak ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermek olacaktır. Kimse Bana haberimiz olmadı demesin. Sevgiyle kalın…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 21:45 tarihinde yazdırılmıştır.