Ramazan Ayı’nda gerçek ihtiyaç sahipleri de unutulmamalı

Yazar - Ertan Bayer

Ramazan Ayı’nda gerçek ihtiyaç sahipleri de unutulmamalı  

Bütün dinlerin çıkış sebebi insanların iyiliği içindir. Çalma, kötü davranma, ihtiyaç sahiplerini koru der.

 

İslam Dini’de insanların iyiliği için gelmiş bir dindir. Ramazan Ayı ise İslam dinin en önemli aylarından biridir. Bu ayda sağlığı ve işi elverişli olan Müslümanlar Oruç tutar. Günün belli bir saatinde yeme içmeden uzak durur. Bu süre sabah ezanı ile akşam ezanı arasındaki süre olarak bilinir. Aynı zamanda kötü söz söylemekten de, kötü iş yapmaktan da, kötü şeyler düşünmekten de uzak durulur.

 

Yeme içme ile ilgili oruç tutamayanlar ise kötülüklerden uzak durarak bu oruç tutma ibadetini  kısmi olarak gerçekleştirir.  Oruç tutamayan maddi durumu iyi olan kişiler Fitre vererek bir ihtiyaç sahibini sevindirmiş olur. Bu yıl ki fitre miktarı da bir kişi için günlük 23 TL olarak belirlenmiştir. Yani İslam Dini’ne göre Türkiye’de yaşayan bir kişinin aç kalmamak için bir günde en az 23 TL’ye ihtiyacı vardır.   Bu sadece yeme gideridir. Aylık bir kişi için 690 TL, İki kişi için 1380 TL. Üç kişi için 2 bin 70 TL yapar.  Bu açıklama aynı zamanda ülkemizdeki yoksul ve zengin sınıfını da tanımlar.

 

Ramazan Ayı’nda maddi durumu iyi olan kimseler, ihtiyaç sahipleri için iftar verirler. Son yirmi yıl içinde Bu iş biraz amaç dışına çıkmış ve zenginler sadece zenginlere iftar verir hale gelmiştir.

 

Bizler de buradan diyoruz ki; İftar verecek olan kişiler, veya kurumlar iftarlarına gerçek ihtiyaç sahibi kişilere verirse, hem amacına ulaşmış olur. Dinin gereğine yerine getirmiş olurlar. Bunun dışında “Körler sağırlar birbirini ağırlar” geleneğinin kimseye bir faydası olmaz.”

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 07:28 tarihinde yazdırılmıştır.