ALPARSALAN TÜRKEŞİN MİLLİ VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Yazar -

ALPARSALAN TÜRKEŞİN MİLLİ VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ  

Ölümünün sene-i devriyesi münasebetiyle Merhum Başbuğ’umuzu biraz daha anlatayım, zira milletimiz tarafından tam olarak anlaşılamadığı kanaatindeyim.

Tüm insanlığın ve de milletimizin düşmanı emperyalizmin omurgasını Siyonizm teşkil eder. Bu dediklerimi bilmem anladınız mı? (Bence son cümleyi bir daha okuyum) Siyonizm gücünü de zenginliğinden, yani sahip olduğu para gücünden alır. Rocafeller ve Roşşit aileleri bu çetenin liderleridir. Bunların servetleri yüz trilyon dolarlarla ifade ediliyor. Bunların para gücü karşısında ezilmeyen, teslim olmayan devlet ve millet çok azdır. Siyonist Yahudi’nin kutsal kitabı Tevrat’tır, onda bir ayet “ey beni İsrail, onların kralları sizin uşağınız olacak.” Olmadı mı?

İşte Alparslan Türkeş bu muazzam para gücüne karşı bir direnme planı yapmıştır. Görüşlerini toplayan “dokuz ışık” adındaki kitapta bu genişçe anlatılır. “millet sektörü” Alparslan Türkeş Türkiye’deki her sosyal dilimi kendi arasında teşkilatlandırarak birer şirket haline getirmek istemiştir.

Mesela işçileri İYAK, (işçi yardımlaşma kurumu) memurları MEYAK (Memur yardımlaşma) köylüleri KÖYAK (köylü yardımlaşma) gibi. Tıpkı OYAK (Ordu yardımlaşma kurumu) gibi. Zaten OYAK’ında fikir babası Türkeş’tir ki bugün ülkemizin güçlü holdinglerinden birisidir. Ordu mensuplarımızın maaşlarından kesilen cüzi paralarla kocaman bir ekonomik devdir. Mesela “Memur yardımlaşmayı” ele alalım. Eğer her Memurdan az bir para kesilerek bir holding kurulsaydı bunun akıbeti ne olurdu biliyor musunuz? Bugün “işsizlik fonu” diye bir fon vardır, ne kadar para birikti biliyor musunuz? Eski parayla “yüz katrilyonun üzerinde” işçiden, memurdan, köylüden, yüzer katrilyon eder üç yüz katrilyon. Bu parayla, köprüde yaparsın, hava alanı da yaparsın, barajda, santralde. Üstelikte hepsi yerli sermaye olur. Böylece Siyonist’in parasına muhtaç olmazsın. Peki bu paraları işçiden memurdan alıp da üzerine oturacak mısın? Olur mu öyle şey. OYAK subayların paralarını gasp mı ediyor? Tam tersine her subayımız emekli olurken bütün kesintileri büyük kar oranlarıyla geriye alıyorlar. Yani, Siyonist çetelere vereceğiniz para kendi milletimize kalıyor. Hatırlar mısınız, “tasarruf fonu” diye bir fon vardı ya, işte o fon bu amaçla kurulmuş ve Türkeş’in önerisiydi. Bu hükümet o paraları geriye dağıttı ki en karşı olduğum uygulamadır. “o parayla şu hava alanını yapsak da işçiye, memura hisse versektiya.” İşte Alparslan Türkeş’in Türkiye’yi hem para çetelerinden kurtarma, hem de çağlar üzerinden atlatarak Türkiye’yi süper güç yapma planıydı.

Türkeş’in bu planını anlayan o gizli güçler hiçbir zaman Başbuğumuza fırsat vermediler. Ruhu şad olsun. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 22:49 tarihinde yazdırılmıştır.