Gerenli, kendinle yarışıyor

Yazar - Ertan Bayer

Gerenli,  kendinle yarışıyor  

Lüleburgaz’da 2014 yılında yapılan seçimlerde büyük bir rekabet vardı.  Seçim sonuçlarında CHP’nin adayı Emin Halebak, 32 bin 800 oy alarak birinci  MHP’nin adayı Murat Mahir Altan da 19 bin 249 oy alarak ikinci, AKP’nin adayı Gürel Balkan 14 bin 500 oy alarak üçüncü olmuştu. Ancak seçimin birinci Emin Halebak ile ikincisi olan Murat Mahir Altan seçimi kazanmak için yarışmıştı.

 

Lüleburgaz’da bu dönem çok ilginç bir seçim geçiriyoruz.  Seçim sonucu banko CHP’nin adayı Murat Gerenli. Diğer üç adayın rekabeti ise ikincilik için. İkincinin kim olacağını herkes çok merak ediyor.

 

Seçim çalışmalarına bakıyoruz. CHP’nin adayı Murat Gerenli, sanki seçim bıçak sırtı imiş gibi çalışıyor. Tek rakibi kendisi. Yapılan ziyaretlerde vatandaşlar “Helal olsun Doktor Murat Gerenli’ye. Seçimi banko kazanacak. Ama sanki seçim kafa kafaya gibi çalışıyor. Tek rakibi kendisi” diyorlar.

 

Lüleburgaz’da bu seçimlerde seçimi kazanandan çok seçimin ikincisi, üçüncüsü merak ediliyor. Seçimlere 3 gün kala Murat Gerenli’nin bu rüzgarından dolayı CHP Lüleburgaz’da Türkiye rekoru kuracak gibi görünüyor.

 

ÖN SEÇİM REKOR GETİRECEK

 

Öte yandan, Lüleburgaz CHP üyeleri en çok Belediye Başkanı adayını  üye bazında ön seçimle  belirlediği için memnun. Atama olsaydı, parti içinde bazı kırgınların yaşanacağını söyleyen Lüleburgaz CHP üyeleri “Bak Kırklareli merkez nasıl karışıyor. Burada ise ön seçim oldu. Parti tek yumruk oldu. Bu ön seçim bize rekor getirecek. Lüleburgaz oy oranı bakımından  bu kez Babaeski’yi de geçecek. Belki de Türkiye rekoru kıracak. Keşke partimizin her makamı  böyle üye bazında ön seçimle belirlense ” diyor.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:39 tarihinde yazdırılmıştır.