Atatürk’ü neden silmek istiyorlar ?

Yazar - Ertan Bayer

Atatürk’ü neden silmek istiyorlar ?  

 

Hepinizin bildiği gibi Türkiye’de 1990’lı yıllarda Atatürk’e saldırılar başladı.  2000’li yıllarından başından itibaren ise bu saldırılar iyice arttı. Özellikle 17-25 Aralık 2013 tarihine kadar Atatürk’e olan bu saldırılar hat safhaya çıktı.

 

Birileri tarafından kandırılanlar bu tarihte saldırının ucu kendilerine de dokununca Atatürk’e sahip çıkmaya başladılar. Ancak, bu sahip çıkma yeterli değil.  Atatürk, bugün bazı taraflar ve kurumlar tarafından yok sayılır. Milli Eğitim tarafından yok sayılır, Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yok sayılıyor. Çanakkale Savaşları’nda Atatürk’ten bahsedilmeden  Çanakkale Savaşları anlatılmaya çalışıyor.

 

Oysa Çanakkale Savaşları’nı kazanmamızı Anafartalar Kahramanı  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sağlamıştır. O’nu yok saymak bu savaşı kazanan Türk Milleti’ni yok saymaktır. Ülkemizi yönetenler Atatürk’ün yok sayılmasında göz yummamalıdır.

 

Dikkat ederseniz Atatürk’ü yok sayan kesim ile dini ticari bir meta gibi kullanmak isteyen kesim aynı kesimdir.  Peki bunların Atatürk’e karşı öfkesinin altında ne yatmaktadır.

 

Hepinizin bildiği gibi Cumhuriyet İlan edilmeden önce Osmanlı İmparatorluğu yıkılmak üzere idi. Bunun nedeni de halkın cahil bırakılması ve dinin bazı kesimler tarafından şahsi çıkarlar için kullanılması idi. Cumhuriyet ilan olunca zor bir dil olan Arapça yerine kolay olan Latin Harfleri’ne geçildi. Halk kısa sürede okuma yazma öğrendi. Kuran’ı Kerim’in de Türkçesi basıldı.  Halkımız Kuran’ı Kerim’i öğrenince artık sahte din adamlarına kanmamaya başladı.

 

İşte halkın cehaletinden faydalanıp, cahil halkı din ile kandırmaya çalışanların işi bozuldu. Bu nedenle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu din simsarları tarafından hiçbir zaman sevilmedi. Oysa gerçek Müslümanlar ve iyi insanlar Atatürk’ü her zaman sevdi. Sevmeye de devam ediyor.

 

Bizde diyoruz ki bu topraklarda yaşayan iyi yürekli insanlar olarak, tüm kötülerin baskılarına ve insanlık dışı davranışlarına karşı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeye ve O’nun yolundan gitmeye devam edeceğiz.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 08 Mayıs 2024, 16:05 tarihinde yazdırılmıştır.