İftiralarla bir yere varılmaz

Yazar - Ertan Bayer

İftiralarla bir yere varılmaz  

Türkiye geçtiğimiz yıllarda bir çok iftirayı konuştu. Birinci iftira “Kabataş’ta baş örtülü bacılarımızın yüzüne i..diler” yalanı idi. Aradan kaç Cuma geçti hala ispatlanamadı. Köşe yazarları çıktı “O zaman öyle dememiz gerekiyordu” dediler.

 

İkinci iftira Gezi Parkı olaylarında bazı gençlerin ayakkabılar ile camiye girdiler, içki içtiler yalanı idi.  O camiinin imamı “Gençler buraya ayakkabı ile girmediler.  İçki içmediler. Sadece arkadaşlarını tedavi ettiler” dedi. İmam bunu dediği için sürülmediği il kalmadı. O haberi yapan televizyoncular aradan 5 yıl geçtikten sonra “Bize böyle haber yapmamızı söylediler. Görüntüler de Sırbistan’dan idi” dediler.

 

Üçüncü iftira ise Taksim’deki 8 Mart gösterilerindeki ıslık olayı idi. Burada birileri kadınların ıslıkla Ezanı protesto ettiğini iddia etti.  Oysa Kadınlar gece saat 23.00’de kendilerine saldıran polislerin şiddetini protesto etti. Son okunan Yatsı Ezanı da 20.38’de okunmuştu. Birileri o saatte inşaat halindeki bir camiden ezan okutarak iftara attı. Bu bir ülkede yapılması çok tehlikeli bir olaydı. Özellikle dini kullanarak insanların bir dine saygısızlık yaptığını söyleyerek iftira atmak insanlık için en aşağılık bir eylemdir.

 

Buradan bunları yapan kişilere diyoruz ki “İftira ile bir yere varılmaz. Her filmin bir sonu vardır. Önemli olan filmde iyi ya da kötü olarak bilinmendir. Film bittikten sonra insanlara selam verecek onurun kalması çok önemlidir. Hiçbir çıkar bu kadar iftira atmaya değmez.”

 

Bu nedenle buradan siyasi ahlakı çiğneyenleri etik ve siyasi ahlaklı olmaya davet ediyoruz.  Film bitince hepimiz yüz yüze bakacağız unutmamalıyız.  

 

Kalın sağlıcakla… 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:20 tarihinde yazdırılmıştır.