Poşet yasasını kim çıkardı ?

Yazar - Ertan Bayer

Poşet yasasını kim çıkardı ?  

 

Bundan bir iki hafta önce televizyonda bir sokak röportajı programı izliyorum. 60 yaşlarında bir teyze diyor ki “Artık bu hükümete oy vermem. Oyum AK Parti’ye  AK Parti bu ülke de 17 yıldan beri iktidar. Ama bu teyze AK Parti’yi muhalefet partisi sanıyor. AK Parti Genel Başkanı  “Bay Kemal” deyince de ülkenin bu hale gelmesinin nedenini CHP sanıyor.

 

Ülkenin eğitim seviyesi şu an bu durumda. Aziz Nesin’in dediğinden daha kötü durumda.  Poşet yasası yılbaşında AK Parti hükümeti zamanında çıktı. AK Parti Genel Başkanı “Poşet terörünü durduracağız. Poşet yine ücretsiz olacak duydun mu Bay Kemal” dedi. Sanki Poşet yasasını 1946’da CHP çıkarmış. Ülkenin  siyasi ahlak çıtası da bu seviyede.

 

Bizler Lüleburgaz’da ve Trakya’da yaşayanlar bu konuşmalara gülüyoruz. Ama suyun ötesi öyle değil. Eğitim seviyesi düşük olan halk, yoksullukla karşılaşınca da bu işin sorumluluğunu yükleyecek birilerini bulmaya çalışıyor. AK Parti Genel Başkanı’na söz söyleyemeyince de O’nu örnek alarak ülkenin kötü gidişinden CHP’yi  sorumlu tutuyor.  

 

Bu ülkede “Devlet Şeker Fabrikası mı işletir?”  diyenler bugün “Dometes, biber, patlıcan” satıyor. Bununlar da övünüyor. Bu ülkenin buraya gelmesine Bay Kemal değil 3 Kasım 2002’den beri bu ülkeyi yönetenler, babalar gibi satanlar etken olmuştur. . Artık AKP’liler de korkmadan bunu kendilerine söylemelidir.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 18:51 tarihinde yazdırılmıştır.