Alışveriş tuzağına düşmeyin

Yazar - Ertan Bayer

Alışveriş tuzağına düşmeyin  

 

Son 10 yıl için özel günler daha şaşalı  kutlanmaya başlandı. Özellik selfi çıkınca bu şaşalı kutlamalar arttı.  Evde bir ay boyunca anne-babası ile  konuşmayanlar  selfiler çektirip anne-babasını çok sevdiğini herkese göstermeye kalktı.

 

Bu gösteriş 14 Şubat Sevgililer Günü’nü de etkiledi. Mekanlar için para kazanma, uluslar arası sermaye için ise zorla para harcattırma ve hediye aldırma günü olan 14 Şubat, masum bir şekilde sevdiğinle bir araya gelme gününden çıktı.

 

Bizler de buradan diyoruz ki; Eğer dışarıda yemek yemeyi sevmeyen birisi iseniz sevgilinizle veya eşinizle dışarıda abartmadan bir yemek yiyebilirsiniz. Onlara küçük ama anlamlı hediyeler alabilirsiniz. Ancak Pahalı hediyeler alıp bunu abartmaya kalkarsanız kendiniz zarar görürsünüz.

 

Hele bunu bir de selfi ile duyurmaya kalkarsanız sizin amacınız birini sevmek veya sevdiğinize sevginizi göstermek değil  onu da bencilliğine alet edip çevrenize hava atmaktır.

 

Kendinizi başkasına kullandırmayın, başkası ile bu konuda yarışmayın. Aşkınız da dininiz gibi sizi ilgilendirir, Sevginizi  sevdiğinizden başka kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz. O yüzden gaza gelmeyin sevginizi yaşayın. Alış veriş tuzağına düşmeyin.

 

Kalın sağlıcakla….

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:03 tarihinde yazdırılmıştır.