Aday bildiriminde son iki hafta

Yazar - Ertan Bayer

Aday bildiriminde son iki hafta  

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan  Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partiler ve muhtar adayları çalışmalarını hızlandırdı. Lüleburgaz’da da partilerin yüzde 90’nı adaylarını  belirledi. CHP İl Genel Meclis Üyesi adaylarını seçimle belirledi.  Belediye Meclis Üyesi adaylarını ise atama yapacak.

 

Vatandaşlarda gözlemlediğimiz beklenti “İki dönem görev yapanlar. İki dönemden sonra tekrar aday olunca sıkıyor” şeklinde. Bu Milletvekilliği’nde olduğu kadar, Belediye Başkanlığı’nda, İl Genel Meclisi’nde, Belediye Meclisi’nde hatta bazı yerlerde muhtarlar içinde böyle. Hükümetler için demeye gerek yok. Amerika boşuna iki dönemden sonra aday olmayı yasaklamıyor.

 

Lüleburgaz’da partilerin aday adaylarını inceledik bazı partilerde kesintisiz yaptıkları göreve beşinci kes yeniden aday olanlar var. Bu kişiler vatandaşlar kadar diğer adaylardan da tepki görüyor. Parti örgütleri ve belediye başkan adayları bu kişilere listelerde yer verdiği zaman halktan tepki de çekebilirler.

 

20 Şubat’ta partilerin adayları netleşecek. Bazı partiler belediyeyi kazanamasa bile çıkardıkları adayların kaliteli oluşu ile ya da rakiplerinin sıralamayı yanlış yapması ile belediye meclisinde daha yüksek oy olabilecek. O nedenle vatandaşlar da nefesi tutmuş bir şekilde listeleri bekliyor.

 

Dileğimiz partilerin vatandaşların sorunlarını kendilerine rahat iletebilecek ve Lüleburgaz’a iyi hizmet edebilecek adayları belirlemeleri. 31 Mart’tan sonra daha güzel bir Lüleburgaz’da, daha güzel bir Trakya’da, daha güzel bir Türkiye’de ve  daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 17:55 tarihinde yazdırılmıştır.