Fikri çürütemeyenler fikir sahibini öldürür

Yazar - Ertan Bayer

Fikri çürütemeyenler fikir sahibini öldürür  

8 Ocak 1996 yılında Metin Göktepe’yi kaybetmiştik.  Gittiği haberde polisler tarafından dövülerek hayatını kaybetmişti. Tam 23 yıl oldu.  Metin Göktepe’ den önce de Gazetecilik denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Uğur Mumcu’yu kaybetmiştik.  Bombolı suikast sonucu. Uğur Mumcu  24 Ocak 1993 yılında aracına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Aradan tam 26 yıl geçti.

Uğur Mumcu, 7 Ocak 1993 tarihinde “Mossad ve Barzani” isimli bir yazı yazmıştı. Bu yazısında Barzani, CIA ve Mossad arasındaki bağlantılara değinmiş  ve yazısını: “Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD’ ın Kürtler arasında?” “Yoksa CIA ve MOSSAD, anti-emperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?” sözleri ile bitirmişti.

8 Ocak 1993 tarihli Cumhuriyet gazetesindeki Ültimatom başlıklı yazısında ise yakında yayınlayacağı kitabında istihbarat örgütleri ile Kürt milliyetçileri arasındaki bağlantıları açıklayacağını yazmıştı.

Gazetecilik hayatı başarılarla dolu olan Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmeden önce polis-mafya-siyaset ağının derin boyutlarını araştırmaktaydı. Öldürülme sebebi olarak Abdullah Öcalan’ın bir müddet Millî İstihbarat Teşkilatı için çalıştığını araştırması olduğu iddia edilmişti.

Uğur Mumcu’nun o günler yazdığı bir çok uyarı bugün gerçek oldu.  Ve bugün değişmeyen bir gerçek var. Ortaya bir fikir attığınız zaman bilgisi ile bu fikre karşı fikir üretmeyenlerin izlediği tek yok “Fikir Sahibini Ortadan  kaldırmak.”

Bizleri yıllar önce uyaran Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyor ve  kalın sağlıcakla diyoruz.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 07:11 tarihinde yazdırılmıştır.