CHP’de köy ve belde üyelerinin isteği oldu

Yazar - Ertan Bayer

CHP’de köy ve belde üyelerinin isteği oldu  

CHP’den 16 Aralık 2018 tarihinde yapılan Belediye Başkan adayı belirlenmesinde köy ve belde üyeleri de oy kullanmak istemiş, partinin tüzüğünde olmadığı gerekçesi ile red edilmişti.

 

Daha sonra İl Genel Meclis üyesi adaylarının belirlenmesinin atama, Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesinin fermuar yani yarım sandık şeklinde olacağı belirtilmişti.

 

Aradan geçen süre içinde İl Genel Meclis adaylarının belirlenmesinin Üye Bazında Eğitim Yoklaması ile Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesinin atama şeklinde olacağı netleşti. İl Genel Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesinin Eğilim Yoklaması ile belirlenmesi iyi oldu. CHP’li köy ve belde üyelerinin istediği oldu. Köy ve belde üyeleri kendilerine hizmet getirmeye aday olanları kendileri belirleyecek.

 

Belediye Başkan adaylığı Eğilim Yoklaması’nda 4 bin 776 üye vardı. Her üye tek tercih kullandı. 3 bin katılım oldu. Şimdi yaklaşık 6 bin 300  oy kullanma hakkı olan üye var. En az 4 bin 500 kişinin sandığa gelmesi bekleniyor. Her bir üye en az 3, en fazla 5 tercih yapabilecek. 

 

Çarşıda heyecan çok büyük. “Kim kazanacak” diye herkes birbirine soruyor.  Bugüne kadar  üyelere kimin faydası olmuşsa  O kazanacak.  Ama yine de sıralama önemli. 13 aday adayına başarılar diliyoruz.

 

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 00:35 tarihinde yazdırılmıştır.