Poşet Dolusu Mutluluk

Yazar -

Poşet Dolusu Mutluluk  

Bu hafta gündem çöp ve poşet olacak.

Yıllar önce çöp konteynerlerini kentimiz sokaklarından kaldırdık. Neden kaldırdık?

Konteynerlerden çöp suları yola akıyor, küçük kanatlılardan ve kokudan geçilmiyor. Dedik.

Konteyner kapağı ağır açılmıyor. Her yer çöp içinde. Dedik.

Küller konteynerdeki çöpleri tutuşturmuş ortalık toz duman cam açamıyoruz. Dedik.

Manzaramı kapatıyor. Dedik. Konteyneri indirirken düzgünce koymadı savurarak ittirdi. Neredeyse arabama geliyordu. Kaldırın bunu karşı tarafa. Dedik.

Hayvan sever olarak sokak hayvanları yiyecek bulamıyor. Dedik.

Bu şikâyetleri yağdırdık durduk. Yetmezmiş gibi. HALE-BAK Şehrül-Emin dedik.

Konteyner yerini beğenmeyen mahalle sakinleri konteyner yeri değiştirmek için nöbet tutar oldu. Manzarası bozulanlar ile kokudan burun direği kırılanların sık sık kavgasını izler olduk.

Bu kadar eleştiriye dayanamayan Belediye Başkanımız poşetlerin marketlerde bedava verilmesini de fırsata çevirerek çöp konteynerlerini kaldırdı. Poşetli çöp toplama sistemi başladı. Mahallelerin çöp günleri ve saatleri belirlendi. Sorun bitti mi? Tabi ki hayır.

Gün ve saatinde çıkarılmayan çöp poşetleri sorun oldu.

Çöp arabası geçerken ip ile sarkıtanlar neyse de, 4. Kattan çöp poşetleri ile basket çalışması yapanlar oldu.

Bu sefer de hayvan sevmeyenler ayaklandı. Her taraf sokak hayvanı, çöplerimizi teşhir ediyorlar oldu.

Boş arsa da çöpler birikti, arsada çocuklar oynuyor her taraf inşaat pisliği, çöp pisliği. Konteynerlerimizi geri istiyoruz oldu.

Süpermarketten ücretsiz hatta fazladan poşet almanın ve bunu çöp poşeti olarak kullanma devri sona erince mavi kapaklı çöp konteynerleri sokaklarımızda yerlerini almaya başladı.

Yerel basın ve sosyal medyadaki görsellerden anlaşılıyor ki, Konteyner sistemini savunanlar çöpünü konteynerin içine, Poşetli sistemi savunanlar ise çöplerini poşetle konteynerin dışına bırakıyor. Sorun çözülmüş görünüyor.

Ne yaşadığımız kentin değerini biliyoruz, ne de kentlimizin. Ama her konuda bilgiçlik taslayıp her konuda ahkam kesmeyi pek severiz. Bu bir eğitim sorunu mu? “Evet Eğitim sorunu”. Çocuklarımıza öncelikle yaşadıkları kentin önemi öğretilmeli. Sonrasın da ise yaşadıkları ülke.

Bu arada işimi yapmayı da ihmal etmeyeyim. Öğretmenden az kullanılmış, iki adet orta boy poşet satılıktır. Ciddi alıcılar arasın. 20 kuruş, az da olsa pazarlık payı vardır.

Her yeni bir gün poşet dolusu mutluluk getirsin.  Sevgiyle Kalın...

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 16:15 tarihinde yazdırılmıştır.