Her şey yalan ekonomi gerçek

Yazar - Ertan Bayer

Her şey yalan ekonomi gerçek  

Lüleburgaz’da yaşayanlara Lüleburgaz’ın en önemli 3 sorununu sorsanız; “Çöp konteynırına çöp atmayan vatandaşlar, sokak köpekleri ve trafiğe kapalı caddede  bile yaşanan trafik sorunu’  der.   Bunların hepsi var. Ancak öyle bir sorun var ki bu sorun Lüleburgaz’ın da birinci sorunu Trakya da Edirne Merkez hariç diğer yerlerin de sorunu Türkiye’nin de sorunu.

 

Bu sorun işsizlikten kaynaklanan ekonomik kriz sorunu. Çalışanlar işten atıldığı için bu soruna maruz kalıyor, esnaf iş yapamadığı bu soruna maruz kalıyor, esnaf iş yapmadığını için dükkanını kapatınca yerini kiraya veremeyen vatandaş bu sorunu yaşıyor,  fabrika işten atınca kiralık oturduğu evden çıkan işçi evini kiraya verene bu krizi yaşatıyor.

 

İşte tam noktada bu sorunu çözebilmek için “Her şey yalan ekonomi gerçek” şeklinde düşünmek gerekir. Bu şekilde düşünmezseniz bu sorun biraz zor çözülür. Bu sorundan etkilenmeyen tek şehrin Edirne olduğunu söylemiştim. Bunun nedeni de Yunan ve Bulgar turistlerin Edirne’ye çok sık gelmesi.  Aksi halde Edirne esnafı da bu sorunla boğuşacaktı.

 

Şimdi  yerel yönetimin, genel yönetim temsilcilerinin sanayi odalarının düşünmesi gereken bir tek olay var. Edirne sınıra bizden daha yakın, Lüleburgaz sınıra daha uzak. Biz nasıl oluruz da Lüleburgaz’ın dezavantajını ortadan kaldırırız.  Yunan ve Bulgar turistlerin Lüleburgaz’dan alış veriş yapmasını sağlarız. Eğer bu yapılmazsa bu ekonomik kriz bir çok vatandaşla zarar verir bizden söylemesi.

 

*          *                *

Yarım sandık da gitti

 

CHP’de Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının önce fermuar sistemi yani yarım sandık  ile belirleneceği duyurulmuştu. Daha sonra sihirli ellerin müdahalesi ile fermuar sitemi de atamaya döndü.

 

Bu sihirli eller, inşallah ön seçimle milletvekili olan Turabi Kayan ile ön seçimle CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Murat Gerenli değildir. Aksi halde bu konu önlerine çok çıkar.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 14:44 tarihinde yazdırılmıştır.