Devletin tepesinde israf önlenmeli

Yazar - Ertan Bayer

Devletin tepesinde israf önlenmeli  

Türkiye, öyle ve böyle Temmuz 2018’den beri büyük bir ekonomik krizle mücadele ediyor.  Bundan 20 yıl önce ülkede ekonomik kriz yaşandığı zaman devlet en tepeden israfı bitirir daha sonra da vatandaş takip ederdi. Ancak 2002 yılından beri devletin tepesi devletin malını israf ederken kemer sıkmak vatandaşa düştü.

 

Ülkemizde işçi ve emeklilere yapılacak olan zamlar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’ın istekleri Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizle mücadele ettiği ileri sürülerek red edildi. Buna karşılık iktidara yalakalık yapan sanatçı bozuntularına maaş bağlandı. Devletin en tepesine yeni uçaklar, yeni makam arabaları alındı.

 

Diyanet işleri dersen sadece, kadınların ve kızların bacak arası ile uğraşmaya başladı. Yılda bir kere de “Müslüman Noel” kutlamaz deyince yıllık 11 milyar ödeneği kaptı.  Tasarrufta bizlere örnek olması gereken diyanet israfta örnek oldu.  Siz hiç “Devlet malını israf  etmek günahtır” diyen bir din adamı gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü diyanette dürüstlüğünü ve güvenilirliğini kaybetti.

 

Şimdi gelelim en tepeye. Eğer ülke olarak tasarruf edilecekse önce devletin en tepesi israfı bırakmalı. Devlet vatandaşa örnek olursa vatandaş tasarruf etmesini de kemer sıkmasını da bilir. Ama devlet israfa devam ederse ülkenin sonu iyi olmaz.

 

Şunu da belirtmek de fayda var. Biz yılbaşını kutlarken birileri ısrarla Noel kutladığımız iddia ediyor. Bir de 31 Aralık ta Mekke’nin Fethi’ni kutluyor. Biz buradan yeniden duyuralım. Noel 24 Aralık’tadır 31 Aralık’ta değil. Mekke’nin Fethi de 11 Ocak’ta dır 31 Aralık’ta değil.  Bunu da niyetli kötü olanlara yazalım.

 

2019 yılının başta devlette israfı önlediğimiz bir yıl olması dileği ile yeni yılınız kutlu olsun.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 18:01 tarihinde yazdırılmıştır.