Seçim mi ? geçim mi ?

Yazar - Ertan Bayer

Seçim mi ? geçim mi ?  

 

Türkiye Cumhuriyeti 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ne kilitlendi.  Lüleburgaz’ın iddialı partisi CHP, Belediye Başkan adayını 16 Aralık 2018 tarihinde yaptığı  Eğilim Yoklaması ile belirleyince Lüleburgaz’a seçim heyecanı erken geldi.

 

Seçimlere odaklanmışken önceki gün de 2019 yılının asgari ücreti belirlendi.  Asgari ücret AGİ dahil 2 bin 20 TL oldu.  İktidar Partisi “Asgari ücrete 417 TL zam yaptık” diye övünüyor.  Muhalefet ise asgari ücretin az olduğunu savunuyor. Ancak asgari ücrete yapılan zam yüzde 26 oldu. Yani Cumhurbaşkanı’nın kendi ücretine yaptığı zamla aynı. Bankaların da mevduatlara verdiği faizle aynı.

 

Asgari ücrete verilen zammın az yada çok olduğu bir yana market fiyatları ve gıda fiyatlarına son altı ayda gelen zamlar yüzde 26’nın çok üzerinde.  Gerçek olan bu.  Asgari ücret, emeklilere verilecek zamlar ve memura verilecek olan zamlar da belli olduğu için hükümet artık Ekim, Kasım ve Aralık ayında enflasyonla verdiği sert mücadeleyi bir dahaki Ekim ayına kadar bırakacak.  Vatandaş da hayatın gerçekleri ile baş başa kalacak.

 

İşte o zaman göreceği halkın gündemi “Seçim mi? Geçim mi?” göreceğiz.  Vatandaşın gerçek gündemi GEÇİM.  O nedenle siyasilerin artık programlarını ailelerin ekonomik bütçelerini azaltacak yönde yapmalarında yarar var.  Bizden söylemesi.

 

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 09:18 tarihinde yazdırılmıştır.