CHP’de Demokrasi Şöleni devam etmeli

Yazar - Ertan Bayer

CHP’de Demokrasi Şöleni devam etmeli  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde 16 Aralık 2018 Pazar günü yapılan Eğilim Yoklaması’nda adeta bir  Demokrasi Şöleni yaşandı.

 

Üyeler isteklerini Genel Merkez’e bildirdi.  Genel Merkez, atama yönetimine gitseydi gergin olan ortam daha da gerilecekti. Ancak Eğilim Yoklaması ile hem gerginlikler ortadan kalktı hem de daha önce kavgalı olan gruplar bir araya geldi.

 

CHP’nin Pazartesi toplantısında üyeler yöneticilerden  İl Genel Meclis Üyeleri’nin de ön seçimle belirlenmesini istedi. Belediye Başkan aday adaylarından Koray Şentürk ve Turhan Gülaçar Belediye Meclis Üyeleri’nin de ön seçimle belirlenmesi gerektiğini söylemişti.  En güzeli bu.

 

Ancak Parti Yöneticileri;” Belediye Meclisi Üyeliği için 52 aday adayı var, sayı fazla zor olur” diyebilir. Ancak İl Genel Meclisi Üyesi aday adaylarının sayısı 13. Yani Belediye Başkan aday adaylarından sadece 7 fazla. Olması zor değil.  Üyeler CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’ndan bir demokrasi şöleni daha bekliyor. İl Genelde de temayül yoklaması yapılmasını istiyor.

 

Bu nedenle  de diyoruz  ki; “CHP’de Demokrasi Şöleni devam etmeli, doğru olan İl Genel Meclis Üyeleri’nin de,  Belediye Meclis Üyeleri’nin de ön seçimle belirlenmesi ama Belediye Meclis Üyeleri için olmuyorsa bari İl Genel Meclisi için olsun. Lüleburgaz CHP’de Demokrasi Şöleni devam etsin.”

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:30 tarihinde yazdırılmıştır.