ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR

Yazar - Ahmet Bostancı

 ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR  

Bir kişinin ailesini, milletini, kavmini sevmesi kadar doğal bir şey yoktur. Ancak seçme, irade imkanı olmadığı bir konuda mensup olduğu ırkla böbürlenmesi veya övünmesi, kendini ayrıcalıklı görmesi son derece yanlıştır. Tüm insanlar Adem(as)in çocuklarıdır. Adem ise topraktan yaratılmıştır.

Hangi devirde, hangi anadan, hangi babadan doğacağımız, hangi millete mensup olacağımız Allah’ın takdiridir. İnanmak veya inanmamak kişinin kendi tercihidir.

Cenab-ı Allah Kur’an’- Kerim’de: “Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ve dişiden yarattık. Tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız en takvalı olanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilen ve her şeyden haberdar olandır.” (Hucurat:13)

Peygamber (as) efendimiz arap idi. O’na süikast düzenleyip, canına kast edenler de arap idi. Terör örgütü mensupları kürt olduklarını söylüyorlar ama, kürt halkına zulmediyorlar.           15 temmuzda darbe girişiminde bulunup, Türk askerini, polisini ve vatandaşını şehit edenler de Türk’tü… Asıl mesele aynı ırktan değil aynı inançtan olmaktır…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 03:29 tarihinde yazdırılmıştır.