Lüleburgaz’da “İnsan Odaklı” anlayış göreve gelmeli

Yazar - Ertan Bayer

Lüleburgaz’da “İnsan Odaklı” anlayış göreve gelmeli  

 

Türkiye 31 Mart 2018 Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri’ni yapacak. Bu seçimler kapsamında Lüleburgaz dâhil il, ilçe ve beldelerde belediye başkanı seçeceğiz.  Bunun dışında muhtarları belki de İl Genel Meclis Üyeleri’ni seçeceğiz.

 

Bu seçimlerde bizleri en çok etkileyecek olan seçimler ise Belediye Başkanlığı seçimleri olacak. Lüleburgaz’da da isteğimiz “İnsan Odaklı” hizmet veren bir belediye başkanının seçilmesidir.

 

Peki bu insan odaklı Belediye Başkanı nasıl olmalıdır?

-İnsan Odaklı Belediye Başkanına vatandaş geldiği zaman “Başkanım ben bu işin böyle olmasını istiyorum. Çünkü Babaeski’de böyle idi” dediği zaman Belediye Başkanı o vatandaşa “O zaman git Babaeski’de yaşa” dememeli. İşini çözmeli. İşini çözemiyorsa bile bunu uygun bir dille anlatmalı.

 

-Lüleburgaz’da Sokullu Camii’ne gittiğiniz zaman her gece 5 kişi ile 10 kişi arasında  vatandaşı burada uyurken görürsünüz. Nedeni evsizliktir. İnsan Odaklı Belediye anlayışı bu vatandaşlara kalacak yer göstermelidir.

 

-Sokaklarda kediler ve köpekler açlıktan telef oluyorlar.  Yasal olarak bu hayvanlar kısırlaştırıldıktan sonra salınmalı imiş. O zaman bu hayvanları salacak bir orman düzenlenmeli.  Avrupa böyle yapıyor eğer Avrupa’yı örnek alıyorsak.

 

-Belediye Meclis Toplantıları canlı yayınlanmalı. Belediye’nin yaptığı ihalelerin sonuçları halka ilan edilmeli.  Lüleburgaz Belediyesi’nde sadece halkın sorunlarını dinleyen bir Belediye Başkan Yardımcısı olmalı. Bu Başkan Yardımcısı’nın tek görevi halkı dinlemek ve sorunlarını çözmek olmalı. Bunları daha da uzatabiliriz. Ama amacımız mevcut belediyenin eksiklerini yazmak değil. 31 Mart’tan sonra nasıl bir belediyecilik anlayışı istediğimizi belirtmektir.

 

Yarın kısaca Lüleburgaz’da İNSAN ’a ve HAYVANLAR ’a değer veren bir belediyecilik anlayışı faaliyete geçmelidir.

 

Kalın sağlıcakla… 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 15:29 tarihinde yazdırılmıştır.