EVLÂDA MEKTUP…

Yazar - Ahmet Bostancı

EVLÂDA MEKTUP…  

CANIM EVLÂDIM… Sen bana Rabbimin en güzel armağanısın. Bugüne kadar beni ve anneni çok üzdün mü hatırlamıyorum. Çok şükür kayda değer yanlış bir davranışına şahit olmadık. Seninle iftihar ediyorum. Sana, yavru(ları)na ve eşine dua ediyorum. İki cihanda mesut ve bahtiyar olun. Hayırlı, kaliteli evlatlar yetiştirin. Onları helal rızıkla besleyin. İslam ahlakıyla büyütün. Evlatlarınız Salihlerden, göz aydınlığınız ve takva sahiplerine önder olsun.  

Evlâdım!... Nefsin istekleri çoktur. Nefsin istekleri ne kadar çok karşılanırsa, o kadar mutlu olunur zannetme. Asıl mutluluk Allah’a kul olmaktır. O’nu bilmektir. O’nu bilen kendini bilir. Yaradılışın, dünyaya gelişin gayesini anlar. Marifet sahibi olur. En kötü cehalet ise Allah’ı bilmemektir.

Evlâdım!... İyiler ile, Salihler ile dost ol… “Kişi dostunun dini üzeredir.” “ Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Derler. Ahirette de; “Kişi sevdikleriyle beraber olacaktır.” Unutma!...

Canım Evlâdım… Dost istersen Allah yeter. Düşman istersen nefsin yeter.  Zenginlik istersen kanaat yeter. Meşguliyet istersen ibadet yeter.  Yaran istersen Kur’an yeter.  Nasihat istersen ölüm yeter… Hepimiz için karşılaşacağımız bir gerçek var. O da tek başımıza öleceğiz. Tek başımıza dirileceğiz. Tek başımıza hesaba çekileceğiz. Onun için dünya meşgalesi Rabbimizi unutmaya sebep olmasın. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekelim.

Yavrum!...  İsraf etme, Allah müsrifleri sevmez. İsraf edenler şeytanla kardeştir. Şeytan ise nankördür. İktisat eden, tutumlu olan fakir olmaz, sıkıntı çekmez.  Hayatınızda sadeliğe önem verin. Dünyayı ve dünyalıkları putlaştırmayın. Zira kalbini en çok meşgul eden ne ise, putun o olur. Sen dünyanın peşinden koşmadığın zaman,  Allah onu senin peşinden koşturur. Bu dünyayı tamamen terk et demek değildir. Zira Allah Teala Kur’an’da: “Allah’ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara. Dünyadan da nasibini unutma. Allah’ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap…” (Kasas,77) buyuruyor.

Canım Evlâdım!. Şimdi sana lokman(as) ın Kur’an’da seslenişini hatırlatıyorum. “Yaptığın iyilik hardal tanesi kadar bile olsa, bir kayanın içinde saklansa veya göklerde yahut yerin dibinde olsa, kuşkusuz Allah onu açığa çıkarır.”  Yani sen onun karşılığını görürsün. “Yavrucuğum!. Namazını özenle kıl, iyi olanı emret, kötü olana karşı koy, başına gelene sabret. İşte bunlar kararlılık gerektiren işlerdir. “Yavrucuğum!. İnsanlara karşı kibirlenme ve yeryüzünde çalımla yürüme!. Çünkü Allah övünen ve kuruntu yapanları sevmez. Yürüyüşünde tabii ol, sesini alçalt; çünkü seslerin en çirkini merkeplerin sesidir,” (Lokman suresi)

 Gözlerinden öpüyorum. Allah’a emanet ol…

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 11:21 tarihinde yazdırılmıştır.