TÜRKÇE EZAN

Yazar - Ahmet Bostancı

TÜRKÇE EZAN  

Mevlana der ki: İnanmak “DİL işi değil, “DIL” (gönül) işidir.

Muhammed(as) ile Ebu Cehil’in evlerinin arası elli metre idi. İkisi de aynı dili konuşuyorlardı. Ama Muhammed (as) Allah’ın peygamberi oldu. Ebu Cehil en azılı Allah düşmanı oldu.

Muhammed (as)in bir amcası Abbas, bir amcası da Hamza(ra) idi. Diğer amcası ise Ebu Leheb idi. Aynı babanın evlatları idiler. Abbas ve Hamza (ra) inandılar. İslam için şehit oldular. Ebu Leheb ise inanmadı. Peygamberimizi taşa tuttu. Her türlü düşmanlığı yaptı.  Kur’an’da “leheb” suresi ile lanetlendi. Halbuki aynı dili konuşuyorlardı.

Nuh (as) peygamberdi. Ama oğlu kendisine inanmadı. Aynı dili konuşuyorlardı.

İbrahim (as) tek Allah’a imanı anlatıyordu. Ancak babası (amcası) put yapıyor ve puta tapıyordu. İnanmadı. Halbuki aynı dili konuşuyorlardı.

……………………………………………………………

İnanmak ve itaat etmek “dil” işi değil, “gönül” işidir.

İnanmanın önündeki en büyük engel “KİBİR” dir. Şeytan kibirlendi ve iman etmedi. (Bakara, ayet:34)

Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller, Ebu Lehebler…  kibirlerinden dolayı inanmadılar ve secde etmediler. İlahlık tasladılar.

İslam dini evrenseldir. Bütün insanlara ve tüm zamanlara hükmeder. Orjinali (aslı) Kur’an Arapçasıdır. Sokakta konuşulan Arapça değil.

Kur’an’ın Kur’an olabilme şartı, aslını, orjinalliğini muhafaza etmesidir. Allah O’nu Arapça göndermiştir. Tercüme veya meal. (insanların ondan anladığıdır.) Gerçek kastedileni ancak Allah bilir. Tevrat İbranice’dir. İnciller Yunanca ve Aramice’dir.

Biz; hırsızlığın, yalanın, zinanın, içkinin, gıybetin… yasak olduğunu Kur’an’dan öğrenmedik mi?. 

Namazın, orucun, zekatın, haccın, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, insan sevgisinin, adaletin, emanete riayet etmenin, komşu hakkının…  farz olduğunu Kur’an’dan öğrenmedik mi?. Hani anlamıyorduk!.

Herkes her şeyi bilemez.

Tıbta, ekonomide, tarımda, fizikte, kimyada…  uzman olmak için, bu ilimlerin tahsilini yapmak gerek.

Kur’an’ı tüm ayrıntılarıyla anlamak için de, onunla ilgili tahsil yapmak gerek. Bunu yapıp, yine de inanmayan müsteşrikler, oryantalistler az değil!...

Dedik ya, inanmak ve itaat etmek gönül işidir.

Allah’ım sevdir bize sevdiklerini…..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 05:16 tarihinde yazdırılmıştır.