Havalar soğudu motosikletler bitmedi

Yazar - Ertan Bayer

Havalar soğudu motosikletler bitmedi  

Lüleburgaz’da yaz mevsiminin en büyük sorunlarından biri abartı egzoz takan ve bağırtan motosikletlerdi.

 

Havalar soğudu. Takvime göre 21 Aralık’ta kış başlayacak. Ama Lüleburgaz’ın kışı 10 Kasım’dan sonra başlar. 13 Kasım’da yani önceki gün de kış soğuklarının ilk gününü yaşadık.

 

Havalar soğudu artık abartılı egzoz kullanan motosikletler kalmaz diye düşündük. Ama abartılı egzoz kullanan motosiklet sürücülerine kış gelmemiş bunu öğrendik. Öncelikle  gece 23.00 ile 02.00 arasında Çeşme Meydanı, Edirne Caddesi, Postane Yanı, Eski Hükümet Konağı önü. Terminal ile Yaman Otel arasında yarış yapan bu kişiler vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

 

Bu konu ile ilgili gazetemize sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar bir an önce abartılı egzoz bulunan motosikletlerin sürücülerin trafikten men edilmesini istiyor.  Bizden söylemesi.

 

Sokaklarda para isteyenler çoğaldı

 

Lüleburgaz’ın yoğun kalabalığından bunaldığımız zaman kendi kendimize “Ne güzeldi 10 yıl önceki Lüleburgaz” deriz. 10 yıl önceki Lüleburgaz’ı özleriz.

 

O zamanlar şimdi ki Lüleburgaz gibi metre kareye 5.5  (beş buçuk) dilenci düşmezdi.  Sokaklar da alkolik mi, uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu anlayamadığımız kişiler önümüzü kesip 1 TL veya 2 TL istemezdi.

 

Aynı çocuğunu 3 ayda bir sünnet ettiren ve bunun için “Öp amcanın elini” diye gezdiren abla henüz piyasaya yeni çıkmıştı.  3 ayda bir sünnet olan çocuk henüz 2,5 yaşındaydı.

 

Dememiz o ki Lüleburgaz’da son zamanlar da hem dilenciler hem de vatandaşları durdurup para isteyenler çoğaldı. Umarız bu sorun çözülür.

 

Kalın sağlıcakla..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 04:06 tarihinde yazdırılmıştır.