KIRKLARELİSPOR-FETHİYESPOR

Yazar - Metin Dikener

KIRKLARELİSPOR-FETHİYESPOR  

Kırklarelispor, ligte hiç galibiyeti olmayan Tokatspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu. Oysa ben şu köşede Kırklarelispor’un Tokatspor ile berabere kalmasını değil mutlaka maçı kazanır düşüncesi içerisindeydim. O gündür, bugün  bakıyorum Kırklarelispor’un ligteki kötü gidişatı devam ediyor. Bu durum takımlarına gönül veren taraftarlarını da çok üzüyor. Yaa kardeşim daha 5-6 hafta önce Kırklarelispor zirvelerde gezen, lige fırtına gibi giren bir takım değil miydi? Bir takımda bu kadar  uzun süren bir form düşüklüğü olabilir mi? Kırklarelispor daha bir hafta önce iç sahada ligin lideri Menemenspor’a kafa tutan zor anlar yaşatan takım değil miydi?

2-0 galip götürdüğü, 3-2  öne geçtiği maçı son bölümde yediği şanssız bir golle 3-3 berabere bitirmedi mi? Türkiye kupasından elenen Kırklarelispor’un İstanbul’da Tuzlaspor’a 4-0 gibi farklı bir skorla yenilmesi gerçekten beklenmeyen bir netice idi. Kırklarelispor için çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Futbolda her zaman ilk devre maçları çok rahat geçer. Takımlar fazla sıkıntı yaşamadan istediği puanları alabilir. Fakat ikinci devre maçları çok çetin, zorlu ve stresli geçer. Nedeni mi? İlk devre oynanan maçlar sonunda takımların puan cetvelindeki sıralamasıda belli olmuştur. 1. Şampiyonluk havasına girenler 2. Ligin ortasında bir aşağı bir yukarıda gezinenler 3. Ligte kalma adına büyük mücadele verenler. 2. Türkiye Profesyonel beyaz grup’ta garanti küme düşer diyeceğimiz bunu da net bir şekilde söyleyebilecegimiz en az bir iki takım var. Buna mukabil kırmızı grupta şu takım düşer diyebileceğimiz, bunu da söyleyeceğimiz bir takım bile yok. Hele hele 3 puanlık bir oyun sisteminde puan cetvelinde takımların alacağı galibiyetler ve de mağlubiyetler  aradaki puan farkını bir anda açabilir veya  kapatabilir. İşte takımımız Kırklarelispor bu görüş ve düşüncelere uyan  çok önemli bir maça çıkıyor. 

Rakip alt sıralardan üst sıralara çıkmak isteyen Fethiyespor. İç sahada, saha ve seyircisinin büyük desteği ile oynayacak olan Kırklarelispor maçın mutlak favorisi. Alınacak bir galibiyet ve üç puan takıma büyük moral verecek,  takım üst sıralara yükselecek.  Bu duygular içerisinde Kırklarelispor’a başarılar diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 10:35 tarihinde yazdırılmıştır.