ÖZGÜRLÜK KÜLTÜRÜ

Yazar - Ertan Bayer

ÖZGÜRLÜK KÜLTÜRÜ  

Bugün 8 Kasım. Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü.  Cumartesi 10 Kasım. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 70. yıl dönümü. Lüleburgaz bağımsızlığın öneminin de farkında, bu bağımsızlığa kendisini kavuşturan ATATÜRK’ün değerinin de farkında.  Lüleburgaz’da 8 Kasım Kurtuluş Bayramı kutlamaları güzel olur. ATA’sını da en derinden anar.

 

Bunun yanında Lüleburgaz’ın en önemli özelliği de herkes kendi işine bakar. Kimse kimsenin işine, namazına, orucuna, içkisine karışmaz. Herkesin kendinden sorumlu olduğunu iyi bilir. Dinini de iyi bildiği için din tüccarları tarafından kolay- kolay aldatılamaz.

 

Lüleburgaz’a  Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelenlerde zaman içerisinde Lüleburgaz’ın kültürüne ayak uydururlar. Lüleburgazlılar gibi herkesin düşüncesine saygı duyarlar. Bunu yaptıkları için de pek sorun yaşamazlar. Yani bu insanlara da Lüleburgazlılar, Lüleburgazlı gözü ile bakar.  Ancak, Lüleburgaz’da ki kültürü alamayanlar ve insanların yaşantısına karışmaya kalkanlar, halk tarafından hemen dışlanırlar. Yani önemli olan nereli olduğu değil özgürlük kültürünü benimsemiş olmasıdır.

 

Geçtiğimiz hafta çıkan köşe yazımızda yer alan; “Fotoğrafa baktık etekler diz hizasında, kaldı ki bunlar çocuk. Lüleburgaz’da özellikle de  Trakya’da çocuklardan tahrik olan kimse yok. Olanlar da Trakya’ya dışarından gelenler. 20 yıl önce Türkiye’de Trakya gibi idi. Şeklindeki  paragraf Lüleburgaz’a dışarıdan gelen arkadaşlarımızı üzmüş.  Sözümüz yere ve mekana değil kültüre karşı idi. Ama yinede üzdüysek özür dileriz.  Çünkü biz her düşünceye saygılıyız. Hatalı isek, hatamızı da anlar özrümüzü de dinleriz.

 

Kırklareli iptal etti, Lüleburgaz etmedi

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız hafta Türkiye Cumhuriyeti’nde iki askerimiz donarak şehit oldu.  Kırklareli Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu ile kutladı.  Cumhuriyet Yürüyüşü yaptı. Ama donan askerler nedeniyle konser programını iptal etti.

 

Biz Lüleburgaz’da da konser programının iptal edilmesini, konun yerine Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenmesini isterdik.  Hata geçtiğimiz bundan sonra 29 Ekim kutlamalarında konser gerçekleştireceğine Fener Alayları’nı geri getirmesini isterdik.

 

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 16:48 tarihinde yazdırılmıştır.