İŞ BAŞVURUSU

Yazar - Ahmet Bostancı

İŞ BAŞVURUSU  

Serdar bey, ben yakında emekli olacağım. Fabrikanın yönetimini güvendiğimiz bir arkadaşa bırakmak istiyoruz. Çünkü bu fabrikada yüzlerce çalışan var. Onların baktığı çoluk çocukları var. Buraya kendi malımızdan çok milli bir servet olarak bakıyoruz. Üretimine devam edip, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmeli. Uzun zamandır patronla bu konuyu konuşuyoruz. Bu maksatla onlarca başvuruyu değerlendirmeye aldık. Onları sınava tabi tuttuk. Ama hiç biri bize tam güven vermedi. Uzun araştırmaların sonunda sizde karar kıldık.

Neden beni tercih ettiniz.? Daha sınav bile yapmadınız.

Hayır, sınavı yaptık, bitti. Biz sizin CV nizi okuduk. Geçmişinizi araştırdık. Sosyal medya hesabınıza, kimlerle, neler yazıştığınıza baktık. Çocukluğunuzun ve eğitiminizin zorluklar içinde geçtiğini, fakülteyi bitirdikten sonra, mesleğinizle ilgili iş bulamadığınız halde, ekmeğinizin hatırı için inşaatlarda amelelik yaptığınızı, hasta babanıza baktığınızı, kardeşinizi okuttuğunuzu öğrendik. Hayatın zorluklarını tattığınızı biliyoruz.

Siz kapıdan fabrikanın bahçesine girince, boşa akan hortumu çiçeklerin arasına bıraktınız. Ayakaltına bırakılan kürek ve çapayı kenara koydunuz. Salonda beklerken boşa yanan ampülleri söndürdünüz. Siz farkında olmadan biz bunları kameradan izledik. Yemekte ise tabağınızda yemek bırakmadınız. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkadınız… Helal –haram ve sorumluluk konularında ailenizden iyi terbiye aldığınızı da öğrenmiş bulunuyoruz.

Bütün bu gözlemlerimiz ve sizin hakkınızda öğrendiğimiz diğer bilgiler bu müesseseye sahip çıkacağınıza, burayı yaşatma ve ilerletme konusunda elinizden geleni yapacağınıza kanaat getirdik.

Bundan dolayı sizi işe alıyoruz. Altı ay kadar benim yanımda müdür yardımcısı olarak çalışacaksınız. Daha sonra bu fabrikanın müdürü olmanızı istiyoruz. Hayırlı olsun…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 21:29 tarihinde yazdırılmıştır.