Akit Gazetesi’nden hoş görüye saldırı

Yazar - Ertan Bayer

Akit Gazetesi’nden hoş görüye saldırı  

Akit Gazetesi’nin internet sitesinde 29 Ekim 2018 Pazartesi günü bir haber yayınlandı. Haberde Lüleburgaz’da 15 gün önce Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Festivali’nde (LUBİFEST) sahne alan 13-14 yaşındaki kız çocuklarının etek boylarının kısa olduğu ve tahrik olunduğu yazıyordu.

 

Fotoğrafa baktık etekler diz hizasında, kaldı ki bunlar çocuk. Lüleburgaz’da özellikle de  Trakya’da çocuklardan tahrik olan kimse yok. Olanlar da Trakya’ya dışarından gelenler. 20 yıl önce Türkiye’de Trakya gibi idi.

 

Demek ki Akit Gazetesi’ne bu görüntüleri çeken kişi bu çocuklardan tahrik olmuş kafasında da fantezi yapmış.. Sonrada kendi kafasındaki düşünceleri Lüleburgaz Belediyesi’ne yüklemiş, yazık çok yazık.

 

Bu kişi ya Lüleburgaz’ı tanımıyor, eğer tanıyorsa karıştırmak istiyor. Akit Gazetesi’nin bu haberine bırakın CHP’lileri AKP’li arkadaşlarım bile tepki gösterdi.

 

Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Lüleburgaz’ın soyut markası DEMOKRASİ ve  HOŞGÖRÜ’ ye dokunmayın. Yarın öbür gün gidecek bir Lüleburgaz’ınız bile olmaz.

 

Havai fişekler Edirne Bayırı’ndan atılmalı

 

Lüleburgaz’da 29 Ekim gününün akşamı Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümünü kutladık. Çok da iyi kutlandı. Alanda 20 bin kişinin üzerinde insan vardı. Alana gelen herkes Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ile kutlanması gereken  büyük bir  Bayram olduğunu anladı.  Ama işi bozan bir şey vardı, o da hava fişek gösterisi.

 

Uzun süre ve kuvvetli bir şekilde atılan havai fişekler şehir içinde bulunan güvercinleri, kargaları, kedileri ve köpekleri çok korkuttu. Bazı kuşlar havada ölürken bazıları ise evlerin balkonlarına girdi.

 

Önceki belediye başkanı böyle şeylere önem vermez ama, mevcut Belediye Başkanımız hayvan severdir.  Kendisinin sosyal medya fotoğraflarından evinde de bir köpeği olduğu biliyoruz.  Yani Lüleburgaz’da  sadece insanların  değil hayvanların da yaşam hakkı olduğunun bilincindedir. Bu nedenle bir daha ki bayram kutlamalarında bu kadar şiddetli ve şehir içinde havai fişek gösteresi yapmayacağını düşünüyoruz.

 

İlla ki havai fişek gösterisi yapılacaksa Edirne Bayırı’nda Gençlik Ateşi’nin yakıldığı bölgeden yapılabilir. Hem daha az hayvana zarar verir, hem de gösteriyi tüm Lüleburgaz izler, havai fişek gösterisi de amacına ulaşmış olur.

 

Bir de yaklaşık 2-3 ay önce basın kanalıyla vatandaşlara yapılan “Havai fişek atmayalım” uyarısı vardı. Vatandaşların buna uymasını istiyorsak devlet olarak önce bizim uymamız lazım. Sonuçta vatandaş kendisine  devleti  örnek alır.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 23:04 tarihinde yazdırılmıştır.