TÜRKİYE’Yİ VİRANE GÖRMEK İSTEYEN BAYKUŞLAR VAR

Yazar -

TÜRKİYE’Yİ VİRANE GÖRMEK İSTEYEN BAYKUŞLAR VAR                          

“Evler tünek olmuş ötüyor da bir sürü baykuş.

Seslerde bu vatan batacakmış, batıyormuş…”

Demek ki Türkiye’ye sözlü ve alçak saldırılar yeni değilmiş. Şimdik sözlerimize Amerika’dan bir misalle devam edelim. Bir yerlerden okumuştum, Amerika da şöyle bir olay oluyor. Bir soğuk hava deposu içerisinde bakım yapan yedi kişi kapı kapanınca mahsur kalıyorlar. Soğuk hava deposunun kapısı ancak dışarıdan açılabildiği için. Bu adamlarda bir panik ve korku başlıyor. “eyvah donacağız, eyvah öleceğiz” donarak öleceklerine o kadar inanıyorlar ki; sonunda hakikaten ölüyorlar. Hâlbuki o anda soğuk hava deposunun motorları çalışmıyormuş, yani onları öldürecek kadar içerisi soğukta değilmiş, ama ölmüşler, çünkü donacaklarına ve öleceklerine o kadar inanmışlar ki buna şartlanmışlar ve ölmüşler.

Şimdi ve hatta uzun yıllardır Türkiye’nin batacağına, iflas edeceğine inanan aptallar var. Bir de bunun reklamını yapan satılmış, alçal ve hain ajanlar var. Tıpkı zorla batırılan tüccarlar veya bankalar gibi. Bizim oralarda çobanlar arasında şöyle bir söz vardır. Tilki koçun sallanan hayalarını görmüş “bu galiba düşecek” demiş. Akşama kadar peşinde dolaşmış. “düşsünde yiyeyim” diye. Ama havasını almış. Bu ülke virane olmaz. Koçunda hayaları düşmez. Baykuşlarda tilkide havasını alır.

1980 darbesinden 2002 ye kadar, Özal, Demirel, Erbakan, Çiler, Ecevit ve Mesut Yılmaz başbakanlık yaptı. Bunların içerisinde Türkiye’yi en iyi idare eden Turgut Özal’dı. “Karakaya, Atatürk barajlarını, birçok santrali, otobanları. İkinci Fatih boğaz köprüsünü ve de telekomünikasyon alt yapılarını” onun zamanında yapıldı. Özal zamanında enflasyon hiç yüzde altmışın altına düştü mü? Şimdi kaç? Yüzde yirmi bir. Bu iktidardan önce yüzde ellinin altında hiç enflasyon görmedik de ülke batmadı da şimdi mi batacak? Bundan beş sene kadar önce biriyle konuşmuştum da “Türkiye üç ay içerisinde batacak” Demişti. Bu günlerde yine bir kapçık ağızlı aynı şeyi söyledi. “Türkiye üç ay içerisinde batacak” dedi. Hadi oradan. Çok bakarsınız çok beklersiniz. Sizde, sizin ağalarınızda sizi böyle konuşturan satılmışlarda her zamanki gibi yine sükûtu hayale uğrayacaksınız. Türkiye batmayacak, tam tersine yükselecek, güçlenecek. Sizde kahrınızdan öleceksiniz.

Çünkü milletimiz sizin de, ağalarınızın da yalan ve iftiralarına inanmıyor. Saygılarımla 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 23:00 tarihinde yazdırılmıştır.