BAL LİGİ VE GENÇ FUTBOLCULAR

Yazar - Metin Dikener

BAL LİGİ VE GENÇ FUTBOLCULAR  

Kavaklıspor ve İstasyonspor bu sene Bölgesel Bal liginde oynayacaklar. Bölgemizi de en iyi şekilde temsil edecekler. Bence futbolda en önemlisi, bir yerlere gelmek isteyen genç ve yetenekli futbolcuların Bal liginde oynamaları.  Gerek İstasyonspor’da gerekse Kavaklıspor’da bu takımların formasını giysinler, yeteneklerini sergilesinler. Bu genç futbolcular bir çok takımlarla karşı karşıya gelecekler. Yöneticilerin, Teknik Direktörlerin  dikkatini çekecek. Bal liginde iyi futbol oynarlarsa, başka takımlara transferleri gerçekleşecek.

Sevgili genç yetenekli futbolcular eğer sizler de nasibinizi futboldan almak  istiyorsanız kendinize güveniyorsanız mutlaka bal liginde oynayın. Para pulu dert etmeyin. Amatör kümelerde kaybolup  gitmeyin. Sizin için açılan bu futbol arenasında boy gösterin.

Benim neden bu bilgileri verdiğimi yaşanmış güzel bir anı ile huzurlarınıza getiriyorum. Lüleburgazspor 3.Türkiye Profesyonel liginde oynuyor. Transfer ayı. Lüleburgazspor yönetimi deneme maçında beğendiği futbolcuları transfer edecek.  Lüleburgazspor’lu eski futbolcularda  gördüğü, beğendiği futbolcuların  isimlerini yönetime verecek. Her iki takım kadrosunu oluşturan dışarıdan gelen  futbolcular. Ben de maçın orta hakemiyim. Hem maçı idare ediyorum, hem de  futbolcuları yakinen görüyorum.  Maç bitti. Yönetime isimler verildi. İsimleri yazılan futbolculara siz kalın dendi. Listelere verilen isimlere baktım, benim sahada çok beğendiğim sağ bek oynayan Ali’nin ismini görmedim. Ali’nin ismini yazdırdım. Kulübe giderken Ali’yle konuşuyorum. ‘’Ali, kesinlikle para mevzusunu konuşma Lüleburgazspor’da kalmaya bak, sen amatör kümeden geliyorsun profesyonel takımda oynarsan kendini gösterebilirsin.’’ Diğer futbolcularla beraber kulübe geldiğimde Ali’ye ‘’hadi hayırlı olsun, sözlerimi kesinlikle unutma.’’ dedim. Sonra eve gittim. Aradan iki saat geçti geçmedi. Ali eve geldi. Evide sora sora öğrenmiş. ‘’Ali ne oldu kardeşim.’’ Ali,  ‘’abi Lüleburgazspor ile anlaşamadım.’’ dedi.  Bak kardeşim para hiç mühüm değil, önemli olan senin bir profesyonel takımda oynaman. Oynarsan kendini gösterecek, futbolun beğenilecek para o zaman kendiliğinden gelecek. Ali’yi tekrar kulübe getirdim. Ali Lüleburgazspor’da oynamak istiyor dedim. Ali dediğimi yaptı. Ertesi gün Lüleburgazspor ile mukavele imzaladı. Ali o sene sağ kanatta süper futbol oynayarak transferin gözde futbolcusu olarak Galatasaray takımı ile anlaştı. Galatasaray’da banko futbol oynayarak hayatını futboldan kazandı. Ali çok vefalı bir kardeşimizdi. Lig maçları arasında dükkanıma gelir. Teşekkürlerini sunardı. 

İşte sevgili genç yetenekli futbolcular, bu yazımın biraz olsun farkına vardıysanız ne mutlu bana diyor sevgilerimi sunuyorum.    

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:17 tarihinde yazdırılmıştır.