CHP’yi eleştirmek moda oldu

Yazar - Ertan Bayer

CHP’yi eleştirmek moda oldu  

  Türkiye’de 16 yıldan beri artan İslamiyet öncesi  Arap Kültürü ülkemizin tüm olumlu değerlerini alıp gitti Komşumuzda Orman Yangını çıktığında bunu engelleyemediği için Orman Bakanı istifa ederken bizde 8 Temmuz 2018  Pazar günü  olan tren kazasında suçlu yağışlı hava oldu.  Yukarıda yazdığımız gibi ülkemizde olan tüm olumlu şeyleri iktidar yaparken olumsuzluklarda suçlu ya  CHP oldu, ya dış güçler, hiçbir şey bulamazsa yağmur veya dolu oldu.

İşte her olayda CHP’yi suçlamak da böyle gelişti. Mevcut iktidar partisi 80 yıl önceki olaylardan CHP’yi sorumlu tutarken 6 yıl önce yaptığı hatalar için sadece “Aldatıldık” dedi.  Kendini suçsuz ilan etti.

Hatırlarsınız tam bir yıl önce bugünler de Dolay 3.70 idi. Sonra hızla artmaya başladı. Aslında bu artma darbe girişiminden sonra hızlanmıştı.  OHAL ile birlikte daha da artı.  Ülkede mal mülk ve insan canı tehlikeye girdiğinde önce para sonra da insanlar kendilerini yurtdışına atmaya başladı.  Bizim iktidar bunu dış güçlere bağladı. Oysa iktidarın genel başkanı 15 yıl önce yaptığı konuşmalarda “Para güven bulduğu yerde durur.  Güvensizlik sezdiği zaman kaçar” demişti.

Bugün de iktidar partisinin üretimle değil de sadece borç ve vergi ile ülkeyi yönetme politikası, devletin başının yaptığı büyük israfla birleşti. Buna ülkede ki güvensizlik, özellikle de Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş eklenince para yine ülkemizi terk etmeye başladı.  İngiltere’de rehin altınlar dururken ülkeyi yönetenin yastık altına göz dikmesi  Dolar’ı 5,50 TL,  Euro’yu 6,50 TL yaptı.  Bu da  insanımızın da bir gecede yüzde 30 fakirleşmesini sağladı.

Ülkeyi 16 yıldan beri yöneten bu iktidar, CHP’nin tüm uyarılarına rağmen adalet anlayışını zayıflatan ve   bunu kendi de itiraf eden bu iktidar,  israfı yapan bu iktidar olurken kendi içerisinde hesaplaşma yapan CHP  ülkenin bu hale düşmesinin nedeni olarak gösterilmeye başlandı. Yani CHP’yi eleştirmek moda oldu. 

Oysa iktidar icraat yapar, muhalefet miting yapar. Bu iktidar 16 yıldan beri muhalefetteymiş gibi hep birilerini suçlayarak ayakta kaldı. Artık yolun sonu göründü. Böyle giderse yılbaşından sonra veya hemen önce emekliler maaşlarını alamama tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Ülke bir kez daha seçime gider. İktidar partisinin Genel Başkanı “Bizden önce memurlar maaş alamıyordu” diyerek iftira atmıştı. Ancak bu attığı iftira galiba kendisi döneminde gerçekleştirilecek.

Bu nedenle bize düşen artık gerçekleri görmektir. Hatalıya hatalı demezsen gelir sana ders vermeye kalkar. Bze de bir gecede yüzde 30 fakirleşmek kalır.  Kalın sağlıcakla…    

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 23:39 tarihinde yazdırılmıştır.