GÜVENSPOR VE KARŞIYAKA

Yazar - Metin Dikener

GÜVENSPOR VE KARŞIYAKA  

Ahmetbey Güvenspor ve Karşıyaka takımlarının 2 inci Amatör kümede ayrı gruplarda şampiyon olması, bir üst lige çıkması beni son derece memnun etti. Takıma emeği geçen Kulüp Başkanlarını, formasını giyen şampiyonlukta benim de payım var diyen futbolcu kardeşlerimi, takımın tüm mesuliyetini alan başarıyı yakalayan Teknik Direktörlerini candan kutluyorum. Ben profesyonel futbolculuk hayatıma nokta koyduğumda Ahmetbey Güvenspor idarecileri Nazilli’ye giderek,  Nazillispor’dan bonservisimi alarak  bana Sarı Kırmızılı Güvenspor formasını giydirdiler.  Çok kaliteli futbolculardan oluşan bir takımımız vardı. O kadromuz,  profesyonel ligte rahat oynardı.  Oynadığımız rakip takımlarda çok kaliteliydi. Şampiyonluk düşüncelerimiz bitmişti ama her takım bizden çekinerek sahaya çıkıyordu. İç saha maçlarımızı Lüleburgaz 8 Kasım Stadında oynuyorduk. Çok enteresan bir olay yaşadım. Şampiyon adayı Babaeskispor’la iç sahada oynuyoruz.  Sahaya çıkarken bir baktık maçın hakemi İstanbul bölgesinden.  Çaldığı her düdük aleyhimize. Verdiği bazı ters kararlara takım kaptanı olarak itiraz  ediyorum. ‘’Ben profesyonel dinlemem, fazla konuşma seni atarım’’. Bize resmen rahat futbol oynatmıyor. Neyse maç başladığı gibi berabere bitti. Maçtan sonra ya kardeşim kim getirdi böyle hakemi çok mu aradılar.  Maçtan 2  gün sonra idi. Dükkanıma Babaeskispor Başkanı Seçkin ile kardeşi Serpil geldi. Bana pazar günü oynadığımız maçın hakemini beğendin mi dedi. Bende bölgemizde bu kadar kaliteli hakemler varken böylesine kalitesiz bir hakemin İstanbul bölgesinden gelmesi hiç hoş değildi dedim, sözüme Serpil güldü.  Ya Başkanım ne gülüyorsun adam maçı resmen katletti,  maçı da berabere bitirdi.  Serpil dışarıdan hakem isteme hakkımız varmış. Biz de bu hakkı kullandık. Kırklareli bölgesine maçın hakemlerinin parasını yatırdık. İstanbul bölgesinden maçın hakemini de ismen istedik. Fakat tüm bunlara rağmen sizi yenemedik. Seçkin’e eğer bunu yaptı iseniz,  helal olsun zaten oynanan ve biten bir maçın arkasından ne diyebilirdim. Geçmiş bir anıyı dile getirdim.  O  sene mi Babaeskispor şampiyon oldu. 2 sezon Ahmetbey Güvenspor Formasını zevkle giydim. Yıllar geçse de Ahmetbey  Güvenspor’a güç veren seyredene zevk veren O eski futbolcu arkadaşlarıma uzun ve de sağlıklı yıllar diliyorum.

Bazı arkadaşlarımı da bu vesile ile tanıtmak istiyorum.  Kalecimiz  Mustafa.  Defansın garantisi Fazlı ve Ferhat. Marke edilmesi zor olan takıma güç katan Ercan Doganoğlu. Takıma yön veren  futbol böyle oynanır diyen Hüsnü İkizler. Gol atmasını bilen Mustafa hoca. Takımda en fazla mücadele etmesini bilen  Yaşar.  Sevgi ve saygı duyduğumuz antranörümüz Naim Pak. Rakip defansı dağıtan rahat oynatmayan Tahir. Onlar her profesyonel takımlarda oynayacak kalitede futbolculardı. Sevgi ve saygıyla anıyorum.

Bence Ahmetbey’de futbolun kalitesi her zaman yüksek olmalı. Gerek Karşıyaka gerekse Güvenspor Bölgemiz 1 inci Amatör Kümesi değil Süper Amatör ligte oynamalı diyor, her iki takımımızı da tebrik edip, başarılar diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 13:13 tarihinde yazdırılmıştır.