BU HÜKÜMET HİÇBİRŞEY YAPMADI, DEMEK İÇİN GERİZEKALI OLMAK LAZIM

Yazar -

BU HÜKÜMET HİÇBİRŞEY YAPMADI, DEMEK İÇİN GERİZEKALI OLMAK LAZIM  

Liderler meydanlara çıktılar ya, geçen günü Meral Akşener hanımı Isparta’da izledim, konuştu ve Demirel’in mezarını ziyaret etti. Konuşmasında dedi ki “Türkiye’nin 450 milyar dolar borcu var. Bu parayı ne yaptınız? Bu hükümet hiçbir şey yapmadı”

Dinledim ve öfkelendim. Birincisi Türkiye’nin dış borcu öyle söylendiği gibi 450 milyar değil 210 milyar dolardır. İkincisi bu borç devletin değil özel sektöründür.

Doğrudur, merkez bankası kefildir ama elinde çok fazlasıyla teminat vardır. Meral hanım bunlar ne demek bilir misin? Türkiye’nin dış borcu gayrisafi gelirinin yüzde otuzu kadardır. ABD’nin gayrisafi geliri 18 trilyon dolar, borcu 22 trilyon dolar. Yani yıllık gelirinden 4 trilyon fazla borç. Bu rakam Yunanistan, İtalya, ispanya, Portekiz, Fransa, İngiltere de de borçları gayrisafi gelirinin yüzde yüzü kadardır. Sen bunları bilir misin meral hanım? Bu hükümete “hiçbir şey yapmadı” demek en hafifiyle geri zekâlılıktır. Sen oralara giderken hiç hava alanlarına uğramıyor musun? Hızlı trenleri hiç duymadın mı? Bari Demirel’e soraydın mezarına gittin ya. Demirel doksanıncı yaş gününde “bir milletin kalkınmışlığı ürettiği ve tükettiği enerjiyle ölçülür” demişti. Nehirlerimiz barajlarla doldu, yapılan santralleri hiç görmedin mi, duymadın mı? Ülkemizin enerji üretim ve tüketimi üçe katlandı sana hiç söyleyen olmadı mı? Sen eğer milliyetçiysen ki değilsin, ilk defa bu ülkenin Askeri ve polisi kendi yaptığı silahı eline alıp kullanmaya başladı. Bundan sevinmeyenin ben kanından ve dininden şüphelenirim.

Atak helikopterlerimiz, insansız silahlı ve silahsız uçaklarımız, füzelerimiz, yani yeni savaş gemilerimiz, tanklarımız, toplarımız hepsi bu hükümet zamanında yapıldı. Ben geri zekâlı olanlara ne anlatayım ki.

Ne diyor Mevlana “bir misal verdim kırk akıllıyı ikna ettim de, kırk misal verdim bir cahili ikna edemedim”

Bir arkadaşım söylemişti “Avrupa’yı gezdim gördüm ki bir alman sınırlarında bir de Türkiye sınırlarında tır yoğunluğu var. Bu Türkiye’nin kalkındığını gösterir.”

Uzağa değil gidin Kapıkule’ye otuz kilometre tır kuyruğu görürsünüz. Bu tırlar ne taşıyor, beyler, hanım efendiler? Üretim olmayan ülkenin sınırlarında bu kadar yoğunluk olur mu?

Meral Akşener’i arasanız Yahudi Mordak’ın Fox televizyonunda bulursanız, ben oradan izliyorum. Türkiye için bir vizyonu olmayanlar hepsi oradalar.

Sadece kin, intikam, ihtiras ve iftira, iftira, iftira. Bütün emperyalist çevrelerle beraber Erdoğan’ı devirmek yabancıların hedefi Erdoğan’ın şahsıda Türkiye’dir beyler. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 08:31 tarihinde yazdırılmıştır.