TÜRKİYENİN YÜKSELEN EKONOMİK GÜCÜ ENGİN MERHAMETİ

Yazar -

TÜRKİYENİN YÜKSELEN EKONOMİK GÜCÜ ENGİN MERHAMETİ  

Hatırlar mısınız, Amerika Irak’ı işgale karar verdiğinde Türkiye topraklarını kullanma karşılığında bize bir milyar dolar hibe veya dokuz milyar dolar kredi teklif etmişti. “Üf be çok büyük para” deniyordu o zaman.   “bir milyar hibe veya dokuz milyar kredi” Aradan kaç yıl geçti?

Şimdi bu paraları Türkiye fakirlere sadaka olarak veriyor. Nereden nereye. Sadece barındırdığımız göçmenlere harcadığımız miktarın bile kırk milyar doları bulduğu söyleniyor. Gayri safi gelirimize göre bu rakam dünya da birinciymiş.

Bazı uğursuz ağızlara göre batıyormuşuz. Bu sözler milletimizin ve devletimizin düşmanları tarafından üfürüldüğü bir sözdür ve külliyen yalandır. Hangi markete gittin de alamadığın, ya da bulamadığın bir şey var. Veya akşam iftar sofrasında neyi canın çekti de yiyemediğin bir nimet oldu?

İstatistiklere iyi bakın. Et tüketimi ülkemizde on beş sene de iki kattan fazla artmış, yani fert başına tüketim yedi kilodan on altı (16) kiloya çıkmış. Bu bir zenginleşme işareti değil midir? Ortalama insanımızın ömrü de yine on beş yıl içerisinde tam dört yıl (4) uzamış. Birazcık vicdanı olanlara soruyorum, bu göstergeler neyi ifade eder? Benzeri örnekleri daha çoğaltabilirim de, hani Mevlana hazretleri diyor ya “görmek istemeyen kadar kör kimse yoktur” görmek isteyenlerin görebileceği o kadar çok şey var ki. Biz yine de milletimizin artan ekonomik şartlarla da artan hayır ve sadaka kültürünü görelim.

İçi, dışı kötülük olanlar, yani zihniyeti bozuk olanlar her baktıkları yer de kötülük ararlar. Ben iyilik, güzellik arıyorum. Akşam yaklaştığında televizyonu açıyorum kanal kanal dolaşıyorum “şurada şu belediye, burada filan iş adamı iftar veriyor falan” iftar sofralarında kalabalıkları görünce son derece keyif alıyorum.

Bakıyorum yemekler, ikramlar bol. Etler pilavlar tatlılar. Bunlar eskiden bizim bulamadığımız göremediğimiz nimetlerdi. Çok şükür şimdi bol, insanlarımız zengin ve cömert. Geçen günü ulusal tv de hem de vatan partisi genel başkan yardımcısı söyleyiverdi “asgari ücretlinin satın alma gücü tam iki kat arttı” doğru mu yahu? Hani millet açtı? Aç olanlara ben söyleyeyim, apartmanların önüne konulanlara bir bakın kasabanın yarısını doyuracak kadar nimet bulursunuz. Kim ne söylerse söylesin, her şeyimiz var. Sadece şükrümüz eksik. Allah C.C. devletimize zeval vermesin. Düşmanlarımıza da fırsat doğmasın. Saygılarımla.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 17:35 tarihinde yazdırılmıştır.