CHP en doğru adayı çıkardı

Yazar - Ertan Bayer

CHP en doğru adayı çıkardı  

Türkiye 16 Nisan 2018 tarihine kadar karamsar bir tablo içinde idi. Döviz yükseliyor, satışlar azalıyor, vatandaşlar ise bankaların eline düşmüş bir şekilde yaşamaya çalışırken sahneye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çıktı. Erken seçim istedi. Tıpkı 1 Temmuz 2002’de erken seçim istediği gibi.

Sonra Bahçeli’nin isteğini Cumhurbaşkanı da onaylayınca Türkiye erken hatta baskın seçim havasına girdi.  AKP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı  mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, HDP’nin Cumhurbaşkaşkanı adayı Selahattin Demirtaş,  Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek olmuştu.

Bu partilerden sadece MHP kendi liderini Cumhurbaşkanı adayı yapmazken gözler CHP’de idi. Herkes ya CHP  Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday çıkacağını ya da Abdullah Gül,  Abdullatif Şener, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen gibi isimlerin çıkmasını bekliyordu. Abdullah Gül’e ise karşı olan CHP tabanının aklına Ekmeleddin vakası geliyordu. Muharrem İnce’nin ismi akıllara geliyor ama Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun buna asla müsaade etmeyeceğini düşünüyordu CHP seçmeni.  Bu düşünce sadece vatandaşta değil AKP’de de vardı.

Derken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tıpkı Adalet Yürüyüşü ve İYİ Parti’ye 15 vekil vererek rakiplerine yaptığı ters köşeyi Cumhurbaşkanı adayını belirlerken de yaptı. Kendisinin en büyük rakibi olan Muharrem İnce’yi en büyük makama  aday gösterdi. İşte bu hareket AKP başta olmak üzere tüm rakipleri ters köşe yaparken CHP seçmenini yani tabanını ise tamamen ikna etmişti.

 Ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, söylediği sözlerle ve yaptığı hareketlerle gündem olurken, şimdiye kadar gündemi belirleyen AKP Genel Başkanı 16 yıl sonra ilk kez gündemi belirleyememenin üzüntüsü ile Muharrem İnce’nin dediklerine laf yetiştirmeye çalışıyordu.  AKP Genel Başkanı 16 yıl sonra muhalefet partisi genel başkanı gibi davranmaya başlamıştı.

Anketlerde Muharrem İnce her ne kadar yüzde 22 gösterilse de Muharrem İnce’nin oyları şu an yüzde 30’u bulmuş durumdadır. Ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması da garantilenmiş durumdadır.  Muharrem İnce ikinci turda kazanır veya kaybeder ama  CHP’nin milletvekili seçimlerinde alacağı oydan en az yüzde 5 fazla belki de yüzde 10 fazla alır. Türkiye’de de CHP yapıcı ve halkı kucaklayacak belki de bir sonraki seçimde partisini tek başına iktidar yapacak bir lider kazanmış olur.  

Bu nedenle Muharrrem İnce, CHP’nin çıkarttığı en doğru Cumhurbaşkanı adayıdır.  2014 yılında “Ekmek için Ekmeleddin’i beğenmeyip sandığa gitmeyen 8 milyon CHP üyesi bu kez hem sandığa gidecek hem de başkasını götürmek için çalışacaktır.  Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 19:35 tarihinde yazdırılmıştır.