CHP’de VEKİL OLMAK İÇİN SAĞLAM BİR PARMAK YETER

Yazar -

CHP’de VEKİL OLMAK İÇİN SAĞLAM BİR PARMAK YETER  

Bu yazı yayınlandığında kimlerin adaylığı kesinleşir bilemem. Malumunuz partiler seçimde listeye alacakları adayları tespit etmekle meşguller.

Bu süreçte kim ne söyler, kim ne sıfat arar, liyakat bilgi hepsi hikâye. Genel başkanın bir dediğini iki etmemek aranılacak en önemli vasıftır.

Hele CHP’den milletvekili seçileceksen adayda aranılacak şart ne ola ki? Mecliste ne yapacak? Önerge mi verecek? CHP’nin hangi önergesi kabul edilmiş ki? Adı üstünde ana muhalefet. Eskiden “ebedi ve ezeli ana muhalefet” denilirdi. Yine öyle. Peki, işi sadece muhalefet olan bir partinin milletvekilinde hangi şart aranmalıdır?

Bence sağlam bir PARMAK yeter. Çünkü ona sadece bir parmak lazımdır. “kaldır parmağı, indir parmağı” haa, arada bazen kavga falanda yapmak lazımdır canım, dişlerde sağlam olmalı. Hani bacak falan ısırıyorlar ya!

Parmak başka şeylere de yarıyor. Mesela arada bir cumhurbaşkanı meclise gelirse ona da parmak sallamak. Üfff be koskoca cumhurbaşkanına parmak salladı, dedirtmek için. Yani şov yapmak için “parmak şov” bazı vekillerimizin sırf kendilerinin de oralarda olduğunu göstermek ve de hazırlamak için arada bir soru önergesi falan verdiklerini duyuyoruz da, onlara kim cevap veriyor, kim kale alıyor, pekte görmedik, duymadık. Hadi iktidar partisinden vekil olursan bir hizmetin olur. Aklına, bilgine ihtiyaç duyulur. Varsa bir bildiğin veya memleket hayrına bir düşüncen gereken teşebbüsü yaparsın ülkeye veya bölgene bir hizmetin olabilir.

Ama muhalefet ne iş yapar?

Kaldır parmak, indir parmak.

Arada bir kavga, şamata, gürültü, patırtı.

Hepsi o kadar. Aybaşı geldiğinde dolgun maaşlar cebe. Aday olanların heyecanını anlıyorum da. Muhalefetin seçmenini bir türlü anlayabilmiş değilim. Her seçimde büyük bir ümit “iktidar olacağız” yahu aldığını oy yüzde yirmi beş. Bu seçimde onu da bulamayacaksınız, yüzde yirmi civarında görünüyor. Adayları anladım da, maaş, itibar falan filan. Bir iki kişinin bu nimetlere kavuşması için “ne bu şiddet ne bu celal” sağlam bir parmağı olan birisini gönderin gitsin. Hem de biraz gariban olsun ki işini düzeltsin. Haydi hayırlısı. Sağılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:26 tarihinde yazdırılmıştır.