CHP’nin altın vuruşları

Yazar - Ertan Bayer

CHP’nin altın vuruşları  

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en baskıcı günlerini yaşıyor. Özellikle 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra verilen şehitler ve baskılar OHAL ile zirve yaptı.  Halk televizyon dizileri ile dikkatleri dağıtılarak  iktidar partisini sorgulayamaz hale geldi. Bunun sonucunda da ülkemizde ki olumsuz şeylerin hesabını 16 yıldır iktidarda olan partiye sorması gereken halk muhalefet partisine sormaya başladı.

İşte bu kötü günlerde iş başa yani Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye düştü. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu karanlık günlerinde 3 önemli hamle yaptı. Bu 3 önemli hamle bundan 5 ya da 10 yıl sonra üniversitelerde ders olarak okutulacaktır.

Bunlardan birincisi CHP  Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017 yılının Mayıs ayında başlatıp Haziran ayında tamamladığı ADALET YÜRÜYÜŞÜDÜR. Bu Adalet yürüyüşünde CHP iktidarın tüm hedef şaşırtmalarına rağmen gerçek soruna dikkat çekmiş ve bunu dünyanın gündemine sunmuştur. Bu hareketinin sonunda Kemal Kılıçdaroğlu sadece CHP Genel Başkanı Başkanı değil aynı zaman da CHP lideri olmuştu.  LİDER olmuştur.

İkinci hamle de iktidar partisinin İYİ Parti seçimlere girmesin diye yasal olarak 22 Temmuz 2018 tarihinden önce yapılmaması gereken seçimleri 24 Haziran 2018 tarihine almasından sonra yapılmıştır. Bu hareketle CHP 15 milletvekilini İYİ Parti’ye vermiş ve  İYİ Parti’nin milletvekili seçimlerine girmesini sağlamıştır. Bu hareket belki de Türkiye Cumhuriyeti’nin gericiliğe karşı hayatta kalmasını sağlayacaktır.

CHP’nin üçüncü ve nokta atışı hamlesi de Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesidir.  AKP Genel Başkanı’nın seviyesiz konuşmalarına cevap veremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geleceğin CHP liderini Cumhurbaşkanı adayı çıkartmıştır. CHP’yi de kendi partisi gibi sanan AKP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi rakibinin önünü bu kadar açacağını hiç düşünememiş ve bu hamle karşısında çaresiz kalmıştır. Daha önce gündemi AKP Genel Başkanı belirlerken artık gündemi Muharrem İnce belirlemeye başlamış bu da kazanabileceğinin en büyük göstergesi olmuştur.  Bu üç hamle de CHP’nin altın vuruşlarıdır.

Bizler CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülke için hatta insanlık için ne kadar iyi hamleler yaptığını önümüzdeki yıllarda daha da iyi anlayacağız. Ancak aynı hamleleri CHP’nin önceki genel başkanı Deniz Baykal yapabilir miydi? Bence  yapamazdı.  Hem  CHP hem de ülkemiz büyük bir yenilgi alırdı. Buradan Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif olan CHP’lilerin de  bu önemli hareketi görmelerini umuyoruz.

X                  x                     x

Amaç İsrail’e karşı olmak mı, oy koparmak mı?

Amerika İsrail’in Tel Aviv’de bulunan Büyükelçilik binasını Kudüs’e taşıdı. Bunu protesto eden Filistinliler İsrail askerleri tarafından saldırıya uğradı. 40 insan hayatını kaybederken bin 700’ü aşkın kişi de yaralandı.

Bunun üzerine iktidar partisi Yenikapı’da miting yapma kararı aldı.  AKP’nin bu hareketinin samimi olduğunu zanneden TBMM milletvekilleri de TBMM’ye  15 Mayıs 2018 Salı gününün akşamı saat 23.00’te “İsrail’le tüm iki anlaşmaları iptal edelim” önergesi verdi. Ama önerge AKP ve MHP oyları ile red edildi.

Peki İsrail’le ikili ilişkileri iptal etmek istemiyorsan miting ne için? Amacınız İsrail’e haddini bildirmek mi yoksa Filistin direnişi ve İsrail tepkisi içinden oy koparmak mı ?  Vatandaşlarımızın bunları bilmesinde de fayda var.

X      x            x

Muharrem İnce yarın Kırklareli’nde

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yarın saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Kırklarelililere seslenecek.  CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü de saat 10.00’dan itibaren Lüleburgaz Eski Hükümet Konağı önünden Kırklareli’ne ücretsiz araç kaldıracak.  Bu mitinge katılmak ve aydın bir Cumhurbaşkanı nasıl görmek lazım.

Hepinize Cumhuriyetli Günler dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 05:12 tarihinde yazdırılmıştır.