CHP MANAV ÇÖPLÜĞÜNDE HIYAR ARAR GİBİ ADAY ARADI

Yazar -

CHP MANAV ÇÖPLÜĞÜNDE HIYAR ARAR GİBİ ADAY ARADI  

CHP’nin adayı Muharrem İnce oldu. oldu ama adamı zor buldular. Haftalarca aday aradılar.

Gittiler AK Partinin arka bahçesindeki çöplüğü karıştırdılar manav çöplüğünde sağlam atılmış hıyar arar gibi aday aradılar. AK Partinin kullanıp attığı kimler varsa birer birer kapısını çaldılar, olmadı, tutmadı, uymadı. Kimisi reddetti, kimisi de uydurulamadı. Sonunda yanı başlarında duran Muharrem İnce’ye razı oldular.

Neden böyle oldu? Muharrem ince ta baştandır hevesliydi, ilk anda ona bu görevi neden vermediler? Çünkü çünkü işin içinde başka hesaplar vardı. Muharrem İnce’nin yakasına o rozeti takarken Kılıçdaroğlu “Muharrem seni minderin dışına ittim” diye düşünüyordu. Yani muharrem ince seçilmeyecek, vekilde olmayacak. Böylece Kılıçdaroğlu’nun başı beladan kurtulacak. Muharrem İnce ise şunu düşünüyordu “Kılıçdaroğlu şimdi senin çıranı yaktım. Seçimlerde başkan oyları parti oylarını geçecek. O zaman sen genel başkanlık koltuğunda nasıl oturacaksın?

Bence İnce’nin hesabı tutacak gibi. Zira eğer söylendiği gibi CHP tabanında İP partisine oy kayar da parti oyları başkanlık oylarının çok gerisinde kalırsa muharrem İnce’yi kimse susturamaz, her taşın üzerine çıkar ve bağırır. Galiba Kılıçdaroğlu’nu da düşündüren işte bu durumdur. Aynı durum Akşener ve partisi içinde geçerlidir. Eğer CHP tabanından İP partisine oy kayarsa ki öyle söyleniyor İP’e oy veren CHP’liler başkanlıkta İnce’ye verirlerse Akşener partisinden daha az oy alacağı için onun içinde bir tartışma başlayacaktır.

Bir genel başkan eğer partisinden daha az oy alırsa karizma hayli çizilir. Bu bir aşağılayıcı durumdur. Zaten sebebi vucutları yani parti kurma sebepleri biraz kin, biraz intikam, daha çokta İHTİRAS olduğundan, böyle durumlar ihtiraslı ve kibirli insanlara dokunur.

Birde orada Ümit Özdağ var. Bence bilgi ve beceri bakımından Akşener’i beşe katlar. Ben onun babasını da tanırdım. Oturup sohbet etmişliğimiz vardır. Muzaffer Özdağ’da ihtirası yüzünden A. Türkeş’le ters düşmüştü. Anlayacağınız Ümit Özdağ’ında ihtirası Meral hanımdan aşağı değildir. Bahsettiğim sonuçlar tahakku ederse, Akşener’in karizma zedelenirse onunda genel başkanlığı tartışılabilir. Yani Ümit beyin harekete geçmesini bekleyebiliriz. Seçimde çok şamata dinleyeceğiz. Sonrada gümbürtü. Saygılarımla. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:19 tarihinde yazdırılmıştır.