ÇOK ŞÜKÜR KILIÇDAROĞLU OSMANLI DEĞİLMİŞ.

Yazar -

ÇOK ŞÜKÜR KILIÇDAROĞLU OSMANLI DEĞİLMİŞ.  

Son zamanlarda Kılıçdaroğlu Osmanlıyla kafayı bozdu. “Osmanlı şöyle kötü, Osmanlı böyle kötü” dedi dedi ve sonunda son cümleyi söyleyiverdi “Ben Osmanlı torunu değilim”.

Bizde soralım “Ya sen nesin? Kimin torunusun? Nereden geldin?” Bulgar’ın, Yunan’ın Osmanlı düşmanı olduğunu anlarım. Hatta, Avrupalı Haçlılarında Osmanlı düşmanlığını anlarımda sayın Kılıçdaroğlu, sana ne batıda Osmanlı’ya bu kadar düşman oldun?

Gerçi sen ve senin gibiler “Osmanlı değilim” demenizle Osmalı Şeref ve haysiyetinden bir şey kaybetmez, bilakis kazanır. Çürüklerden pisliklerden, mikroplardan arınmış olurda şimdi bu düşmanlık nereden icap etti? Yine kimlere yaranmak istiyorsun? Peki sen Osmanlı torunu değilsen nesin? Cumhuriyet çocuğu musun? Hop orada dur. Sen Cumhuriyet çocuğu da değilsin.

“Dersimli olmakla gurur duyuyorum” demiştin değil mi? İşte senin ne halt olduğun o sözde gizlidir. Sen Dersim isyanını yapanların bir çocuğusun. Dersim isyanında baba tarafından (1600) bin altı yüz kadar ölü verdiğinizi biliyoruz. Dersim isyanı nedir? Geniş bilgi için internete girin de ben kısaca özetleyeyim. Dersim halkı Türk devletine asker ve vergi vermek istemez. O bölge dağlıktır, ulaşım güçtür. Devlet bu zorlukları aşmak için oralara yol ve köprü yapmak ister. Yapılacak köprününde yanına bir karakol ve (27) yirmi yedi asker görevlendirir. Dersim halkı bir gece o karakolu basar ve askerlerimizi şehit ederler. Zaman Atatürk zamanıdır. Atatürk emir verir “oraları yakın” ve aylarca süren askeri hareket başlar. Onbinlerce Dersimli ölür. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun baba tarafı da bin altı yüz kadar ölü verir. Anladınız mı şimdi Kılıçdaroğlu ne kadar Cumhuriyet çocuğuymuş? Yahu adamlar Atatürk’e ve Cumhuriyet’e isyan ettiler. O günden sonra da  “Dersim” adı “Tunceli” olarak değiştirilir.

Peki, ana tarafı bu isyana katılmadı mı? Evet katılmadı. Çünkü anası tehcir edilen Ermenilerden kalan bir bayan idi. Yani akrabası yoktu. Ölünceye kadarda Ermeni kaldı, adını da değiştirmedi “Yamüş”tur. Zaten İspanya’ya gidip orada “Türkiye’ye batacak” diyen Alman basınına “Türkiye’ye gelmeyin. Can güvenliği yok” diyen bir adamın Osmanlı hatta Türk olması mümkün mü? Türk kanı taşıyan birisi bu cümleleri kurar mı? Osmanlı olmadığını duymak benim milletimin şerefi için çok sevindirdi.

Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 12:31 tarihinde yazdırılmıştır.