CHP Genel Merkezi örgütün adaylarını unutmamalı

Yazar - Ertan Bayer

CHP Genel Merkezi örgütün adaylarını unutmamalı  

CHP  Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı göstererek bir bakıma örgütlerin sesini de dinlemiş oldu.   Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aldığı imzadan az oy alırken Muharrem İnce aldığı imzadan fazla oy aldı. CHP bu manevrasını milletvekili aday belirlemelerinde de kullanarak örgüt içinden çıkan adayları seçilebilecek yerlere koymalı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde ön seçim değil atama olacak. O zaman en yakında atama ne zaman olmuştu ? Düşünelim…  22 Temmuz 2007 seçimleri normal tarihinden 4 ay önce yapılmıştı.  O zaman CHP’de atama olmuş, CHP İl Başkanı Av. Turgut Dibek birinci sıraya, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Dr. Tansel Barış ikinci sıraya, CHP Babaeski İlçe Başkanı  Av. İrfan Altınel de üçüncü sıraya konmuştu.

Şimdi baktığımızda CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık istifa etmedi. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’dan başka istifa eden de yok.  CHP Genel Merkez aynı vekillerle devam etmek de isteyebilir. Ancak değiştirmek de isteyebilir.

Eğer değiştirecekse kendi yaşadığı kentte bile sevilmeyenleri değil, örgütün içinden gelen CHP eski İlçe Başkanı Özgür Kaya veya geçtiğimiz önseçimde Kırklareli dördüncüsü olan Tayfun Erel gibi isimleri seçilecek yerlere koymalıdır. Aksi halde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflenen başarı milletvekili seçimlerinde tekrarlanamaz Kırklareli’ndeki 2 milletvekili sayısı 1 taneye düşebilir.

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 13:16 tarihinde yazdırılmıştır.