Türkiye Cumhurbaşkanı adaylarına, Kırklareli milletvekili adaylarına kilitlendi

Yazar - Ertan Bayer

Türkiye Cumhurbaşkanı adaylarına, Kırklareli milletvekili adaylarına kilitlendi  

18 Nisan 2018 tarihinde Türkiye’de baskın erken seçim yapılması kararının verilmesi, tarihinin de 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından heyecanlı bekleyiş başladı. Türkiye,  muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adaylarını, Kırklareli’ de tüm partilerin milletvekili adaylarını açıklamasını beklemeye başladı.

İktidar  Partisi ile kendisini iktidar sanan küçük muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. CHP’de İlhan Kesici, Muharrem İnce ve Özgür Demirtaş, İYİ Parti’de Meral Akşener,  Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu, HDP’de de Selahattin Demirtaş’ın aday gösterilmesi bekleniyor.

Bu partiler yüzde 10 barajını geçme ihtimali olan partiler.  Küçük partileri saymıyoruz. CHP dışında tüm partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı adayı oldu.  Adayların kesinleşmesi merakla bekleniyor.

Kırklareli’ne baktığımızda iktidar partisinde mevcut milletvekili Selahattin Minsolmaz yeniden adaylık başvurusunda bulundu. 1. Sıra için en şanslı da O.  CHP’ye baktığımızda mevcut vekiller Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, eski Milletvekili Turgut Dibek,  Lüleburgaz eski Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz eski İl Genel Meclisi Bora  Terzi, Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olup Kırklareli 4. Seçilen Tayfun Erel var. Tuna Soykan’ın da milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

CHP’nin Kırklareli’nde halk arasında sevilen isimlerle seçime girmesi 3-0’ı zorlar belki de yapar. Ancak daha önceki görev zamanlarında halka bir faydası olmayan hatta azarlayan veya vatandaşların telefonlarına çıkmayan kişilere yeniden görev verilirse CHP’nin Kırklareli’nde ki 2 olan milletvekili sayısını 1’e düşürebilir. Yani 3’ün 3’nü almak da var bu işte, 3’ün birini almak da. Karar iyice araştırılıp verilmeli.

İYİ Parti’ye baktığımızda öne çıkan isimler Lüleburgazlı Sibel Pişkin ve Kırklareli Merkezli  Kürşat Yamaner. Bize göre Sibel Pişkin Lüleburgaz ve Kırklareli’nde daha çok tanınıyor, birinci sıraya o konulabilir, desteklenmesi için Kürşat Yamaner ikinci sıraya konulur yerel seçimlerde Kırklareli Merkez’e belediye başkan adayı yapılabilir.

MHP’ye söz söylemeye gerek yok milletvekili adayı çıkartmadan nimetlerden faydalanıyor. CHP’li Lüleburgaz Belediyesi bile kendi partisinin ilçe başkanının arabasına 8 tane ceza yazarken Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda süzüle süzüle duran MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı’nın jeepine bırakın ceza yazmayı adeta koruyor.

Lüleburgaz’da 1 Mayıs’ı biraz sönük de olsa kutladık. Mayıs ayı hareketli ve heyecanlı geçecek. Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:27 tarihinde yazdırılmıştır.