CHP’NİN BAŞKAN ADAYI MUHASEBECİ KENANMIŞ

Yazar -

CHP’NİN BAŞKAN ADAYI MUHASEBECİ KENANMIŞ  

Ben bu yazıyı yazdığım sıralarda durum buydu. Bir “muhasebeci Kenan, bir de bayan ismi” geçiyordu.

Yazım yayınlanıncaya kadar gelişmeler nasıl olur bilmem ama adaylığını ilk açıklayan oydu, yani namıdeğer muhasebeci Kenan. Bu adı hiç duydunuz mu? Duymadıysanız anlatayım, asıl adı “Öztürk Yılmaz” dır. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısıdır. Her konuda konuşur, sivri laf yanmayı sever. Onun zaten sivri sivri laflar etmesi bir halt olacağını gösteriyordu. Meğer adamın gözü yükseklerdeymiş. Türkiye’ye başkan olacakmış.

Peki “Muhasebeci Kenan adı da nereden çıktı” diye merak edebilirsiniz, anlatayım.

Bu adam DAEŞ tarafından işkal edildiğinde , Türkiye’nin Musul konsolosuydu. (Başka hiç adam bulamamışlarda) DAEŞ’ciler bütün Türk personeliyle beraber bunu da esir almışlardı. Onları korumakla görevli olan Türk polis  anlatıyor “Sakın ha benim adımı verme. Beni sorarlarsa muhasebeci Kenan’ım dedi biz de öyle tanıttık. Bizi esir alan DAEŞ’lilerden birisiyle birkaç dolar vererek ilişki kurdum. Adamla haylide samimi oldum. Baktım ki eğer şöyle biraz yüklüce rüşvet verirsek bizi bir yollardan kaçıracaktı. Muhasebeci Kenan’a yani Öztürk Yılmaz’a paramız var mı? Bu adamla anlaşıp kurtulacağız dedim. Yok dedi hay Allah deyip boynumu büküp döndüm. Sonra DAEŞ’cinin arkadaşları geldi, arama yaptılar. Eşinin çantasındaki “Bir milyon üç yüz bin” ABD dolarını buldular ve el koydular. Hem dolarlar gitti hem de yalancı olduk. Bizi siz isterseniz ölebilirsiniz. Bize zarar gelmesin. Ben konsolos falan değilim. Muhasebeci Kenan’ım diyordu…”

Anladınız mı adamdaki karakteri. Bu adam CHP’den milletvekili ve genel başkan yardımcısı oldu. Şimdi de başkan adayıdır. Bu meseleyi öğrendiğimde “Vayn… bir milyon üç yüz bin doları iç edecekmiş” diye düşünmüştüm ama adamın günahını almışım. Meğer başkanlık seçiminde kullanıp Türkiye’ye hizmet edecekmişmiş.

Geçen günü de ilçemizden geçerek (bilseydik adına layık bir törenle karşılardık. Ne de olsa geleceğin devlet başkanı) Edirne’de mapustaki PKK liderlerinde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmişti. Herhalde seçimde destek istemiş olacak. Hem de PKK ile savaşan ve de şehit olan askerlerimizin naaşları buralara kadar gelirken. Sahi CHP Atatürk’ün partisiydi, değil mi, yersen.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar “Hadi canım, onu kim aday yapacak” dersiniz. Yahu adam genel başkan yardımcısı olmuş ya, az şey mi? Ne günlere kaldık hey koca hünkar eşşek vali olmuş, katır mühürdar.

Saygılarımla

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 17:21 tarihinde yazdırılmıştır.