Yaprağını yerken şapır-şupur, sapına gelince mööö

Yazar - Ertan Bayer

Yaprağını yerken şapır-şupur,  sapına gelince mööö  

3 Kasım 2002 yılında AKP iktidara geldi ama Başbakan Abdullah Gül oldu çünkü şimdiki Cumhurbaşkanı o zaman yasaklı idi.   Ne yapıp edip O’nu Başbakan yapmak için Türkiye tarihinde 110 günlük bir karanlık süreç yaşandı.  AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Milletvekili seçilebilmesi için CHP’nin de onay vermesi gerekiyordu.

CHP’nin o zamanki Genel Başkanı Deniz Baykal, partisini bu desteği vermeye ikna etti.  Ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olması için onay çıktı. Tarihler Mart 2003 ü gösterirken AKP Genel Başkanı önce Siirt’ten milletvekili seçildi, sonra da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı seçildi. CHP’nin bu hareketi o zamanın AKP’lileri tarafından alkışlarla karşılandı. Yani şapır-şupur.

2007’de Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilecekti. 367 krizi çıktı. MHP omuz attı. Gül Cumhurbaşkanı oldu. MHP’nin bu hareketi alkışlarla karşılandı. Yani şapır-şupur.

2013’te AKP’ye söylemediği söz kalmayan MHP Genel Başkanı 2015 Haziran seçimlerinden sonra birden çark etti. Muhalefet partisi iken iktidar partisinden yana oldu. AKP tarafından alkışlandı. Yine –şapır-şupur.

MHP, 2015 yılının Ağustos ayından itibaren AKP’nin kurtarıcısı olarak hareket etmeye başladı. AKP tarafından alkışlandı. Şapır-şupur devam.

Sonra AKP, yasal olarak 22 Temmuz 2018 tarihinden önce yapılması mümkün olmayan erken seçimi sırf rakibi İYİ Parti seçimlere girmesin diye yasaları hiçe sayarak bir ay daha öne çekip baskın seçim yaptı.   CHP’de bu hukuksuzluğa karşı İKİNCİ İNÖNÜ HAMLESİ yaparak 15 vekilinin İYİ Parti’ye geçmesine onay verdi.

AKP’nin yapmış olduğu hukuksuzluğu CHP hukuk sınırları içinde engelledi.   Kendilerine iyilik yaptığı zaman CHP’yi alkışlayanlar, kendi çıkarlarına zarar verecek yasal bir hamleye demediğini bırakmadılar.  O zaman möööö.

İşte Adaleti herkes için istemeyen, sadece kendi için isteyenlere yönelik Trakya’da çok meşhur olan bir söz var.  Ne diyor Trakyalı hem de Trakyalı şivesi ile  Yapraanı yirken şapır-şupur,  sapına gelince mööö. Olmaz öyle ep yaprak ep yaprak. Erkese sap herkese yaprak” diyor. 

Yani vatandaşın sabrı kalmadı, artık “Erkese sap erkese yaprak” Adi bakalım ayırlı seçimler…..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 10:02 tarihinde yazdırılmıştır.