YAHUDİ SÜİKASTLARI

Yazar - Ahmet Bostancı

YAHUDİ SÜİKASTLARI  

 Yahudiler ıslah olmaları için Allah tarafından  en çok peygamber gönderilen kavimdir.

 Ebû Ubeydullah bin Cerrah (r.a.)der ki:  Rasûlüllah'a sordum.

-"Ya Rasûlüllah! Hangi günah daha büyüktür?" Efendimiz (s.a.v.):

-"Peygamber öldürmek veya emr-i bil-maruf nehy-i anil-münker yapan âlim (ve abid) kişileri öldürmektir," buyurdu ve şu ayeti kerimeyi okudu:

-"Allah'ın âyetlerini inkâr edenler ve haksız yere peygamberleri öldürenler, insanlar içinde adaleti emredenlerin canına kıyanlar yok mu? Bunları acıklı bir azapla müjdele!" (1) sonra şöyle buyurdu:

-"Yahudiler, bir günün ilk vaktinde bir saat içerisinde tam kırk üç peygamber öldürüp; şehid ettiler. İsrâil oğullarının abid ve alimlerinden yüz on iki kişi onlara nasihat etmeye başladı.  Yahudilerin kendilerine iyilik emreden ve kötülükten alıkoymaya çalışan yüz on iki salih insanı akşamüstü öldürdüler. “ (2)

Yahudiler hemen hemen bütün peygamberlere iftiralar ettiler. Bütün peygamberlere eziyet ettiler. Cenab-ı Allah'a bile iftira ettiler. Yahudiler Allah'ın oğulları olduklarını iddia ettiler.

Yahudiler ve Hıristiyanlar, "Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz,"(3) dediler. Kendilerine ulvi bir hava vermek istediler. İnsanların üzerinde tahakküm kurmak istediler. Cenab-ı Allah, Yahudilerin kendilerin Allah'ın yakını, dost veya akrabası olduğunu iddialarının yalan olduğunu, beyan ederek iftiralarını yüzlerine çarptı:

-"(Ya Muhammed!) De ki: "Ey Yahudi olanlar! Eğer insanlar arasında yalnız sizin, Allah'ın dostları olduğunuzu sanıyorsanız, o halde ölümü temenni edin, doğru iseniz?"(4)

“Ama onlar daha önce yapıp ettikleri yüzünden asla ölümü isteyemeyecekler. Allah zalimleri çok iyi bilmektedir.”(5)

Medine’ de yaşayan Nadiroğulları Yahudileri de Muhammed(as)i öldürmek istedi. Bu insanlarla daha önceden saldırmazlık anlaşması vardı. Bir gün kendilerini bir sahabe grubuyla ziyarete gitti. Peygamberimiz(as)i iyi karşıladılar. Biraz konuştuktan sonra, kendi aralarında bir kenara çekilip, fırsat ayağımıza geldi, diyerek öldürme kararı aldılar. Efendimiz(as) bir evin sahabelerle oturuyordu. Bir Yahudi evin damına çıkıp, başına büyük bir kaya bırakacaktı. Durumu Allah(cc) melek Cebrail(as) vasıtasıyla peygamberimize bildirdi. O’da hemen oradan uzaklaşarak kurtuldu.

Dipnot:1-Al-i imran:21,  2-İbn-i kesir tef., 3-Maide:18, 4-Cuma:6, 5-Cuma:7

                                                                                                                                Ahmet BOSTANCI

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 18:25 tarihinde yazdırılmıştır.