LÜLEBURGAZSPOR DÜNÜ VE BUGÜNÜ

Yazar - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR DÜNÜ VE BUGÜNÜ

Lüleburgazspor kurulduğu günden beri böylesine kötü bir duruma düşmedi. Lüleburgazspor taraftarları beni gördükleri her yerde  haklı olarak şu Lüleburgazspor‘un sıradan bir takım olmasına Bal liginde çile çekmesine üzülmüyornmusun? Bu soruya net cevap veremedim. Sonra dünü ve bugünü bir mukayese yapayım dedim. Bilindiği gibi Kırklareli bölgesi amatör kümesinde oynayan Adalet ve Yeşilova takımlarının birleşmesiyle Lüleburgazspor  1967 yılında kuruldu. Aynı yıl 3.Türkiye profesyonel ligine alındı. Amatör kümeden gelen profesyonel mukavele imzalayan o Lüleburgaz’lı futbolcular transfer ücreti almadan oynadı.

Bugün ki 8 Kasım Stadının olduğu yer etrafı tamamen açık kale direkleri dikilmiş nizami ölçülerle çizilmiş bir tarla idi. Lüleburgazspor’un ilk Teknik Direktörü rahmetli Alpay Özsu nezaretinde antremanlarımızı burada yapıyorduk. Stadımız olmadığından dolayı Kırklareli’ne gidiyor maçlarımızı Kırklareli Atatürk Stadında oynuyorduk. Lüleburgazspor bugün Bal liginde amatör kümeden gelen  kendi yetiştirdiği futbolculardan oluşan bir takım olarak maçlarını kendi saha ve seyircisi önünde oynuyor. Her gün antrenörleri nezaretinde çalışıyorlar. Duşlarını alıyorlar. Oysa biz  tarla olan o toprak sahada antremanlarımızı yaptıktan sonra şehir hamamına gidiyor duşumuzu yapıyorduk. Peki rakiplerimiz kimlerdi?

1.Tarsus İdman Yurdu, 2.Tekirdağspor,3.Düzcespor, 4.Beyoğluspor, 5.Eskişehir Demirspor, 6.Çorumspor, 7.Çanakkalespor, 8.Davutpaşa, 9.Elazığspor, 10.Hatayspor, 11.Nazillispor, 12 İstanbul Taksim, 13.Konya  İdman yurdu, 14. Adana Ceyhanspor, 15.İskenderunspor, 16.Kırıkkalespor, 17.Muğlaspor, 18.Lüleburgazspor..

Ligi üst sıralarda bitirdik. Maçlarımızı kendi saha ve seyircimiz önünde oyna                 yabilseydik ligi şampiyon olarak bitirebilirdik. Yendiğimiz Düzcespor şampiyon oldu. 1967 Yılında Lüleburgazspor formasını çok başarılı bir şekilde giyen takım arkadaşlarım kimlerdi? Daha sonraki yıllarda hangi takımlarda futbol oynadılar? Rahmetli Erol Tufan: Bölgemizin en iyi kalecilerinden biriydi..

Sağbek rahmetli Mehmet Akmaz takım kaptanı idi. Yıllarca Lüleburgazspor formasını giydi. Sol bek rahmetli Rafet Altan Öğretmen olarak atandığı Nazilli’de 2.Türkiye profesyonel  ligi kadrosuna girdi. Rahmetli Kaan Vural Mardinspor’dan Beşiktaş’a transfer olarak geldi. Beşiktaş’ın bir çok maçlarında oynadı. Sakatlanınca futbolu bırakmak mecburiyetinde kaldı. Sağ açık Yalçın Tarzan Bugünün süper liginde   o yılların birinci liginde Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu formalarını çok başarılı bir şekilde giydi. Çok süratli ve golcü bir futbolcuydu. Rahmetli Hüsamettin Ermut. Orta saha ve kenarda oynayabilen hırslı ve mücadeleyi seven bir futbolcuydu. 

Metin Dikener 1O Numaralı forması ile gole oynuyordu. Yılın transferi ile Nazillispor’lu oldu. Şampiyon olan takımın 2.Türkiye profesyonel liginde yılın kadrosuna seçildi. Rahmetli Mehmet Can Bayraktar  Her iki kenarda çok başarılı olan santrafor’da oynayan çok süratli ve golcü  bir futbolcuydu. Ama ne var ki o babasının  istememesi ile  gelen transfer tekliflerini red etti. Daha sonraki yıllarda Yalçın Tarzan tekrar Lüleburgazspor’a  gelerek Lüleburgazspor’u şampiyon yapan futbolcular arasında idi.  Bu çok değerli futbolcu arkadaşlarımdan benimle beraber bir tek hayatta olan Yalçın Tarzan var.

 

Sevgili spor severler,  bunlar Lüleburgazspor ile yaşanan anılardı. Bu dünyadan göç eden futbolcu arkadaşlarımı  Saygı ve rahmetle anıyorum. Yalçın Tarzan ‘a sağlıklı uzun yıllar diliyorum.  Bal liginde oynayan futbolcu kardeşlerimin de elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarına inanıyor ve başarılar diliyorum.  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:28 tarihinde yazdırılmıştır.