Gündönümü acı yılların bitişi olsun

Yazar - Ertan Bayer

Gündönümü acı yılların bitişi olsun

Bugün 21 Aralık en kısa gündüzü ve en uzun geceyi yaşayacağımız gün. Yani gündönümü.  

2017 yılına güzel umutlarla girmiştik. Ancak 2017 yılı kentimiz, Kırklareli, Trakya, Türkiye ve Dünya için acı bir yıl oldu.

Lüleburgaz’da Özcan Çeltikli gibi büyük bir sanatçıyı, ailemizden büyüklerimizi, Kırklareli, Trakya, ülkemiz  ve dünyada  önemli isimleri kaybettik. Türkiye’de bazı kurumlara katrilyonlarca para aktarılırken, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılmadığına şahit olduk.

Ülkemizde önce kahraman ilan edilip serbest bırakılan kişilerin daha sonra yurt dışında tutuklandığını, gerçekleri anlatınca da bu kahramanların ajan ilan edildiğini gördük. Şahsi meselelerin,  devlet meselesi haline getirildiğini gördük.

2018 yılında ise ülkemiz aydınlıktan bir tık önceki karanlığı yaşayacak, belki de bu yıl yaşanacaklardan dolayı 2016 ve 2017 yılını bile arayacağız.

Ancak 2019 yılında ülkemizin aydınlığa ulaşacağını umuyoruz.  Lüleburgaz’da çöp sorununun, trafik sorununun ve sokakta kalan iteklenen ve tekmelenen sokak hayvanların sorununun çözüleceğini umuyoruz.

Milletvekillerimizin bizlerin sorunları ile gerçekten ilgileneceğini, işsizliğin, yoksulluğun, sokakta kalan evsizlerin sorunlarının çözüleceğini umuyoruz.

Gündönümü  acı yılların bitiş  dönümü olsun dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 22:14 tarihinde yazdırılmıştır.