KIRKLARELİSPOR

Yazar - Metin Dikener

KIRKLARELİSPOR

Geçen sezon deplasmanda oynadığı son maçta güçlü rakibi Bugsaş’ı yenerek ligte kalan zoru başaran Kırklarelispor, bu sene aynı hatalara düşmek istemiyordu. Zira başkan Sn. Volkan Can ve yönetim kurulu üyeleri birazda şans eseri ligte kaldıklarını biliyordu.  O halde transferde futbol adına olması gereken doğrular yapılmalıydı. İşe yaramayan takıma katkısı olmayan futbolcular gönderilmeli.. Kaliteli futbolcular alınarak takım güçlendirilmeli. Bu düşünceler transfer ayında aynen gerçekleştirildi. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Kırklarelispor lige hazır olarak girdi.  Alınan başarılı sonuçlar başkan Sn. Volkan Can ve ekibinin eseriydi. Ligte hem içeride hem de gidilen deplasmanlarda alınan galibiyetler Kırklarelispor taraftarlarını da çok mutlu etti. İşte kardeşim futbolun güzelliği bu değil mi? Kırklarelispor’un puan cetvelindeki yeri tek kelime ile bu başarının simgesi. Genelde takım hakkında yapacağım yorumlarda  Kırklarelispor deplasmanlarda daha iyi ve daha rahat maçlar oynuyor. İstediği puanları alıyor. Bunun da iki nedeni var

Kırklarelispor iç saha maçlarında seyircisinin önünde maçı kazanma adına tüm hatları ile yükleniyor. Defans güvenliği kaybolurken orta saha futbolcuları rakip alanda gol ararken takımın oyun disiplini kayboluyor. Rakip sahaya çıktığı kontraataklarda çok geniş alanlarda  çok rahat gol pozisyonları buluyor. İşte bu iki fark iç saha maçlarında puan kaybına neden oluyor.

 

Kırklarelispor zaten iç saha maçlarında bu kadar puanlar kaybetmeseydi  ligin liderleri arasında idi. Takımın iç sahada kaybettiği puanlar neyse canım deplasmanlarda telafi edildi. En önemlisi  Kırklarelispor’un 2. Türkiye Profesyonel ligi Beyaz Grup’un en  kaliteli takımları arasına girmesi, başarılı bir şekilde yoluna devam etmesi. Tek kelime ile kutluyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 17:39 tarihinde yazdırılmıştır.