ANILAR

Yazar - Metin Dikener

ANILAR

Tüm deplesman maçlarımıza rahmetli Muzaffer ağabeyin İLBAN otobüsü ile gidiyorduk. Bazı deplasman maçlarımıza da yine rahmetle andığımız Ali Koç ağabeyimiz geliyordu. Ali ağabeyimizin yeri hostes koltuğu idi. Uzun gidilen deplasmanlarda en neşeli konuşmalar şamata gırgırlar şoför mahalinde oluyordu.

Çanakkale’yi geçtik, kaz dağlarında ormanlık alanda  muhabbetin en koyu olduğu anda Ali ağabey çoçuklar futbolu ben de çok seviyorum. Mahallemizde oynuyorduk. Fakat çalışmaktan top oynamaya zaman ve vakit bulamıyorduk. Ama çok suratliydim. Muzaffer ağabey hem arabayı dikkatle kullanıyor hem de sohbetimize katılıyordu. Ali ağabeyimizin bu sözlerine anında tepki gösterdi.

Ali senin çok suratli koştuğunu ben hiç görmedim. Sen beni bile  geçemezsin. Ali ağabey bu hiç cevap vermeden durur mu? Muzaffer sen futboldan ne anlarsın,  sen önüne bak benimle koşabilirmisin.  Hayret Muzaffer ağabey, Ali ağabeyin bu sözüne hiç cevap vermedi. Kaz dağlarında keskin  virajlar. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ormanlık alandan çıktık. Aşağıya doğru iniyoruz. Geniş ve düz bir alanda Muzaffer ağabey arabayı sağ şeritin dışına çekti, durdu. Biz mola verdiğini  düşünerek arabadan indik. Muzaffer ağabey  takımımızın Teknik Direktörü rahmetli Alpay hoca’ya, hocam  şu Ali Koç çok iddialı konuştu. Ben Ali ile koşacak sizde şahit olucaksınız. Ali ağabey de tamam dedi. Alpay hoca  ikisinide yanına çağırdı. Biz  futbolculara şöyle 60-70metre gidin dedi. Alpay hoca her ikisinin elini tutarak koşu burada başlayacak,  futbolcuların olduğu yerde son bulacak. 1-2-3 yarış başlayacak. Aynen öyle oldu. Yarış başladı  Başa baş bir koşu berabere bitecek gibi ama çok az bir farkla Muzaffer ağabey önde idi.  Biz Ali ağabeyin elini kaldırdık.  Yarışın galibi olarak ilan ettik.  Aman Allah keşke söylemeseydik, Muzaffer ağabey bize çok kızdı. Hadi sizi gidi şikeciler. Arabaya bindik, yolumuza devam ediyoruz. Muzaffer ağabey, Alpay hocaya;  Hocam bu şikecileri maçta bende göreceğim.

 

Bu yaşanmışlık yıllar da geçse unutulmayan bir anıydı. Alpay hoca’yı sonra Muzaffer ağabeyi,  geçtiğimiz aylarda da sevdiğimiz Ali ağabeyimizi kaybettik. Mekanları Cennet olsun. Bu yazımızla Onları bir kere daha sevgi ve rahmetle anıyorum…

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 23:43 tarihinde yazdırılmıştır.