CHP’de heyecan dorukta

Yazar - Ertan Bayer

CHP’de heyecan dorukta

10 Kasım 2015 tarihinde,   parti Ulu Önder’in 77. Ölüm yıldönümünde Çelenk Sunamamıştı.  Milletvekili ise o zamanın mevcut ilçe başkanını toplumun içinde rencide  etmişti.

Milletvekili adayı ön  seçimlerinde Kırklareli 6.sı  olan şimdi ki CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Adayı oldu. “50 oy alamaz, alırsa siyasete devam etsin” dediler. En yakın rakibine 49 oy fark atarak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı seçildi.

Göreve geldikten sonra 14 bin kişi ile “ Muharrem İnce’yi getirerek  Hayır” mitingi yaptı. Facebook’ta 322 bin erişime ulaştı.  Refandum’ dan önce 23 mahalle, 33 köy ve 3 belde de HAYIR toplantıları yaptı.  Sosyal Medya’da 18 bin takipçiye ulaştı. 16 Nisan Referandumu’nda HAYIR oranları Kırklareli Merkez’de  yüzde 66’da kalırken Lüleburgaz’da yüzde 73’e ulaştı.   CHP Lüleburgaz’da 306 sandıkta 2 bin kişi ile görev yaparken partinin tuttuğu oylarla Lüleburgaz İlçe Seçim Müdürlüğü’nün yazdığı oylar bire bir aynı çıktı. Bir HAYIR oyu bile kimvurduya gitmedi. Parti broşürlerinden ve pankartlardan dolayı 2 kez soruşturma geçirdi. Muharrem Ayı’nda 7 bin 500 kişiye Aşure dağıttı, Ramazan Ayı’nda 12 bin kişi ile yeryüzü sofralarında buluştu. 14 sayıda toplam 125 bin dergi dağıttı. Her Bayram tüm örgütle beraber olup köylerle de bayramlaştı.  Bin 400 kez Ulusal ve Yerel Gazeteler’ de haber oldu. 500’den fazla düğüne ve nişana katılıp 350 çelenk gönderdi.  Parti üyelerine 2 milyon 970 bin mesaj gönderdi.  Her 1 Mayıs’ta Lüleburgaz’da bulunan Emek ve Demokrasi güçleri ile bir araya gelerek alanları doldurdu.  Parti okulunda 420 parti üyesine eğitim verdi. Bu çalışmaları yaparken partiyi de tadilat yaptırıp partiye bir de araç kazandırdı.  Bu araçtan en fazla kendisini karalayan partililer faydalandı.  10 Kasım dahil özel günlerde ÇELENK SUNMAYI UNUTMADI. Çanakkale Adalet Kurultayı’nda Lüleburgaz’ı temsil etti. 18 gün direnen cam işçileri ile birlikte işçilerin geri dönmesi için yürüdü. TBMM’yi,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP Genel Merkezi’ni 11 kez ziyaret etti. Çocuklarımıza ve gençlerimize 5 bin adet Nutuk dağıttı. Vekiller ve rakipleri Lüleburgaz ve Kırklareli’nde delege avına çıkmışken  O  23 gün Türkiye’ye Adalet gelmesi için  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile yürüdü.  Birlikte ve Beraberlik kahvaltılarında kadınlarla ve öğretmenlerle buluştu.  Örgüt yemeğinde 600 üye ile birlikte bir araya geldi.  Tanışma ve dayanışma kahvaltılarında  delegeler ve spor kulüpleri ile buluştu. Fabrikaları ziyaret ederek 450 işsiz vatandaşı parti ayrımı yapmadan işe yerleştirdi. Yani kendi işini iyi yaptı.

Ama diğer taraftan,  milletvekili STAJ Mağdurları sorunlarını TBMM’ye taşıyamadı.  Doğu’da ki iller sınır ticareti ile parayı bulurken Kırklareli’nın kırım kırım kırılmasını engelleyemedi.  Kırklareli’nin kalkınmada öncelikli iller arasından çıkartılmasını durduramadı.  Belediye Meclis Üyesi, Lüleburgaz’da ki çöp ve trafik sorunun çözülmesi için Lüleburgaz Belediye Meclisi’ne bir proje sunamadı.  Sendika Genel Başkanı işçilerini koruyamadı. Yani işlerini iyi yapamadılar.  

Şimdi ise kendi işini iyi yapamayanlar,  işini iyi yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya “İşini iyi yapamıyor diyemiyor da ama Malatyalı bu, hırsız bu, dolandırıcı bu, ahlaksız bu” diyerek karalamaya çalışıyor.

CHP’nin iktidar olması için değil CHP içinde kendileri iktidar olsun diye savaşıyor. Delege işini iyi yapamayanlara inanırsa, Lüleburgaz kaybedecek, CHP kaybedecek. İşini yapana inanıp destek verirse CHP kazanacak, Lüleburgaz kazanacak, Lüleburgaz CHP kazanacak.

Sizce kim kazansın ?  Kalın sağlıcakla…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 06:12 tarihinde yazdırılmıştır.