AYDIN DOĞAN’A VAR DA CAM İŞÇİSİNE YOK MU?

Yazar -

AYDIN DOĞAN’A VAR DA CAM İŞÇİSİNE YOK MU?

Geçen ay Lüleburgaz kamuoyunu en çok meşgul eden hadise cam işçilerinin gösterileriydi. Galiba fabrika fırınlardan birisini kapatmış, yüze yakında işçinin tazminatlarını ödeyerek işlerine son vermiş. İşçilerde bu duruma itiraz ederek günlerce süren nümayişler yaptılar. Yürüyüş düzenlediler, falan, filan…

Şu anda ne durumdadırlar bilmiyorum. Ama benim dikkatimi çeken başka bir şey var. Bu gibi durumlarda hep ortaya çıkan acayip tipli sol cenahlar. Bu gibi garip şahıslar bir yerden işçi feryatları duyulduğunda derhal oraya koşarlar ve ellerinden geldiği kadar işçileri tahrik etmeye suça bulaştırmaya hatta mümkünse de polisle falan karşı karşıya getirerek su işlemeye ve de hapse girmelerine çalışırlar neden? Çünkü onların birçoğu kim bilir hangi yeraltı örgütüne bağlı aşırı uçlardandır da ondan. Eğer, safiyane ekmeğinin peşinde olan bir işçi kelenpereye getirilipte bir hapishaneye düşürülebilirse o işçiyi kızdırıp, kızgınlaştırıpta azılı bir kızıl komünist ve eylemci yapmanın yolu açılacaktır. İşte nereden çıktığı belli olmayan o acayip tiplerin çoğu öyle karanlıklar peşindedirler.

CHP’nin ilçe başkanı, milletvekilleri ve diğer aşarı sol parti mensupları bu nümayişlere destek verdiler değil mi? Peki hiç faydaları oldu mu? Onlar “fayda” peşinde değiller ki “faydalanma” peşindeler. Eminim çokta faydalandılar da. Zira baktım işçiler mahalli gazetelere teşekkür ilanları vermişler. CHP’nin ilçe başkanı vekiller ve diğer sol partiler zikredilmiş. Peki, benim aklıma şöyle bir şey geldi. BU CAM FABRİKALARI KİMİN? Benim bildiği kadarıyla Dünya Bankasıyla İş Bankası ortaklığınındır.

Peki bu İş Bankası’nda CHP’nin çok önemli bir hissesi vardır değil mi? Dolaylı yoldan zaten fabrika CHP’nin malıdır. O zaman hem işçileri işten atıyorsun, hem de gidip numayışlarına destek verip teşekkür alıyorsun, bu nasıl iştir? Diyeceksiniz ki,  CHP’nin hissesi azdır onun için sözümüz geçmez. Öyle demeyin, sözünüz öyle geçiyor ki. İş Bankası yönetim kurulunda “üç mü dört mü” CHP’li var. Bunları Kılıçdaroğlu atıyor (herhalde yüz bin lirada maaş alıyorlardır. Birde alevi kökenliler. Bölücü biz değiliz, onlar) Böylece CHP İş Bankası yoluyla cam fabrikalarını da yönetiyor, isteseydi bu işçileri attırmazdı.

AYDIN DOĞAN’A VAR DA İŞÇİYE NEDEN YOK?

İyi okuyun ve de iyi anlayın. Geçmiş yıllarda İş Bankası Aydın Doğan’a bir teminat mektubu verdi. Aydın Doğan’da o İş Bankası teminatıyla bir banka aldı. Sonra o bankayı yirmi beş kat fazlasına sattı. Cebinden beş kuruş çıkmadan nasıl? Bir başka imtiyaz daha. Petrol Ofisi devletin malıydı. Akaryakıt satışında Türkiye piyasasının yüzde altmışını elinde tutuyordu. Aydın Doğan İş Bankasıyla ortak olarak aldılar. Parasını da tabi İş Bankası yönetimindeki CHP’liler sayesinde nasıl? Ha bakın Aydın Doğan’da Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı seçilme sırasında hakkını ödedi. Ben zaten kimin ne pok olduğunu Aydın Doğan’ın gazete ve televizyonlarına bakarak öğrenirim.

Onlar hiçbir zaman Türkiye’nin ve menfaatlerinin yanında olmaz. Birde şu mesele var. Malumunuz Taksim’deki “HİLTON” Otel Aydın Doğan’ındır. Kimden aldı? Tabiki SSK’dan. SSK Hilton Oteli neden sattı? Çünkü iflas etti de ondan. Yani SSK’yı Kılıçdaroğlu iflas ettirdi de Aydın Doğan’da Hilton Oteli’ni ucuza kapatıverdi. Ya be Kılıçdaroğlu’nun Aydın Doğan’a çok iyiliği vardır çok ama Aydın Doğan’ın da hakkını yemeyelim. O da Kılıçdaroğluna çok destek verdi. Hani ne demişler? “Eşşek eşeği ödünç kaşırmış”.

Biz şu cam işçilerimize dönecek olursak İş Bankasının dolayısıyla CHP’nin Aydın Doğan’a kazandırdığı parayla işçi kardeşlerimizin yüz yıllık maaşları ödenirdi. Ne diyeyim?

 

Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 22:58 tarihinde yazdırılmıştır.